1. Blog
  2. CRM sales software, hoe helpt het mijn organisatie?

CRM sales software, hoe helpt het mijn organisatie?

CRM sales software zal niet automatisch contact opnemen met je (potentiële) klanten en zal ook niet in de auto stappen om ze te bezoeken. Maar CRM verkoop software zorgt wel voor ondersteuning gedurende dit hele verkoopproces.

CRM software biedt inzicht in de interesses van je klant

Een CRM systeem is bij uitstek geschikt om gegevens te verzamelen over je potentiële klanten. Een CRM sales tool houdt bijvoorbeeld bij wanneer iemand op je e-mailcampagne klikt of wanneer iemand vanuit die campagne naar je website gaat. Kijkt de klant dan naar andere producten op je website? Dan is dit ook terug te vinden in het CRM systeem. Door deze functionaliteiten krijg je een goed totaalbeeld van de klant en zijn interesses. Met deze gegevens kan de sales afdeling aan het werk om nog gerichtere aanbiedingen te doen.

Hoeveel potentie heeft een klant? Je kunt veel informatie halen uit alle interacties die tussen jouw organisatie en je klant plaatsvinden. Downloadt iemand iets van je website? Dan is deze persoon waarschijnlijk meer geïnteresseerd in je producten dan iemand die snel weer van je website is vertrokken. Een CRM sales cloud systeem houdt met behulp van een leadscoring-functie bij welke klanten ‘warm’ zijn. Met deze informatie kun je die lead succesvoller opvolgen..

Hoe beoordeel je een lead? Het is belangrijk om de salesafdeling optimaal in te richten. Door leads te kwalificeren voorkom je dat je klanten dubbel benadert of dat je ze dezelfde aanbiedingen toestuurt. Op basis van persoonlijke gegevens, specifieke interacties en de genoemde leadscore komt een leadkwalificatie tot stand. Met deze informatie weet de salesafdeling precies wie ze wanneer moeten benaderen.

Een betere onderlinge communicatie door CRM

Op de marketingafdelingen wordt informatie verzameld over de leads. Aan deze leads kan direct iemand van de salesafdeling worden gekoppeld, waarna hij zich kan inlezen in de verzamelde informatie. Op deze manier communiceren de verschillende afdelingen zo snel en effectief mogelijk. Zo kan een lead benaderd worden door de salesafdeling wanneer deze nog ‘warm’ is.

Verkoopdocumenten kunnen optimaal beheert worden. Doordat je alles met een CRM systeem op een centrale plek opslaat, heb je altijd een goed overzicht van de beschikbare informatie van een klant. Met behulp van CRM verkoop software stel je facturen en offertes snel en effectief en effectief op om te verzenden. Bij wanbetaling verstuurd het CRM systeem ook automatisch een betalingsherinnering.

Een gestroomlijnd follow-up proces door CRM. Leads worden vanaf de website direct in het CRM systeem gezet. Vervolgens doorloopt iedere lead precies hetzelfde traject (workflow). Het kan zijn dat een lead altijd eerst bij de marketing afdeling terecht komt. Nadat deze werkzaamheden klaar zijn, wordt de lead verplaatst naar de sales afdeling om zo de gehele organisatie te doorlopen. Door dit traject te automatiseren bespaar je veel tijd en kun je effectief werken. Daarnaast helpt CRM sales software herinneren wanneer een klant benadert moet worden. Gemaakte afspraken worden automatisch weergegeven op de betreffende datum.

De verkoop software ondersteunt ook bij het maken van verkoopprognoses. Aan de hand van de beschikbare gegevens stelt het programma automatisch deze rapporten op en helpt met het stellen van verkoopdoelen per verkoper. Zo geeft het systeem aan wanneer iemand zijn doelstelling niet gehaald heeft en kun je eenvoudig zien wanneer iemand toe is aan bijscholing of extra training.

CRM helpt met klantenbinding

Doordat je alle klantgegevens opslaat, is eenvoudig te zien wanneer er iets verandert bij je klant. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uit eerder contact met de klant is gebleken dat hij een nieuwe baan heeft gekregen. Je kan deze hiermee feliciteren en laat daarmee zien dat je betrokken bent. Dit verhoogt de loyaliteit van je klant en het contact wordt er daarnaast een stuk persoonlijker mee.

CRM is overal te gebruiken. Het kan voorkomen dat je onderweg door een klant wordt benaderd. Het is wel zo handig dat je dan ook over al zijn gegevens beschikt. Door middel van een handige app zijn al deze gegevens goed in te zien, waardoor je precies weet waar het laatste contact ook alweer over ging. Zo ben je altijd op de hoogte van je klant, waar je ook bent.

Optimaal gebruik van CRM software

Om zo klantgericht mogelijk te kunnen werken vraagt de implementatie van een CRM systeem ook aandacht van het personeel dat ermee werkt. Het behoeft wel input om het optimaal te laten werken. Houd rekening met het volgende:

  • De CRM sales online software levert kant-en-klare verkoop informatie aan de verkoopafdeling. Het is zaak dat hier goed en snel mee omgesprongen wordt, anders gaat de concurrent ermee aan de haal
  • Zorg dat je alle informatie centraal opslaat. De verschillende afdelingen van een onderneming hebben allemaal contact met de klant, deze interactie levert allemaal nuttige informatie op. Niet alleen de informatie van de salesafdeling is nuttig, maar ook de gegevens van de klantenservice kan waardevol zijn
  • Een CRM systeem is enorm veelomvattend. Het is daarom belangrijk dat iedereen binnen de organisatie weet hoe hiermee moet worden omgegaan. Iedereen moet consequent het contact met de klant noteren om het systeem optimaal te laten werken.

Een CRM systeem betaald zichzelf terug

Alle afdelingen binnen een organisatie dragen bij aan het succes. Maar op de sales afdeling wordt het werk van alle afdelingen uiteindelijk omgezet in geld. Hoe beter de informatievoorziening voor deze afdeling, hoe meer sales ze kunnen verwezenlijken. Op deze manier verdient een CRM sales systeem zichzelf terug.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

19 mei 2017

Hoe vind je het beste CRM systeem voor jouw organisatie?

Crm

Wat is het beste CRM pakket voor mijn onderneming? Geen onderneming is hetzelfde. Maar wat veel ondernemingen wel gemeen hebben is dat ze allemaal de klant centraal stellen. Het beste CRM systeem bes...

19 mei 2017

Vijf handige tips om een bedrijfsadministratie op te zetten

Boekhouding Facturatie Urenregistratie Crm

Startende ondernemer? Een administratie opzetten doe je zo! Misschien heb je er nog niet eens over nagedacht toen je begon aan je eigen bedrijf, maar je zult echt een administratie bij moeten houden....

18 mei 2017

Boekhoudprogramma koppelen met andere software? Dat kan!

Boekhouding Urenregistratie Crm Webshop

Nog meer profiteren van je boekhoudprogramma? Koppel dan met andere software! Je bent al trots en blij gebruiker van een boekhoudprogramma. Je profiteert van de vele voordelen die het boekhoudprogram...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products