CRM online vergelijken, essentieel voor elk bedrijf

Geen enkel bedrijf kan zonder CRM, of Customer Relations Management. Een dergelijk systeem zorgt er immers voor dat bedrijven hun relaties met klanten gemakkelijker onderhouden en versterken, en dat is voor elke onderneming van groot belang. Want: zonder klanten geen groei. Wat is CRM en welk systeem past het best voor jouw situatie? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is wat meer uitleg zeker op zijn plaats, zodat CRM software vergelijken geen probleem meer vormt.

Salesforce

(0)
World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Gripp

Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

monday.com

100% customizable
E-mail integraties
Intuïtieve interface
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Teamleader

Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Silvasoft

Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

AFAS Software

Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Pipedrive

Drag-and-drop pipeline
Volledig aanpasbaar
Geweldige mobiele app
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat is Customer Relations Management en waarvoor dient het?

Om te begrijpen hoe CRM werkt, is het belangrijk te beseffen dat klanten van groot belang zijn voor een onderneming. Of dat nu gaat om één klant of tienduizenden, ze zijn onmisbaar. Een goede relatie onderhouden met die klanten verdient dus alle nodige aandacht, en daar helpt Customer Relations Management bij. Customer Relations Management staat voor het onderhouden en versterken van klantrelaties in de bedrijfsvoering. Het belangrijkste is dat de klant tevreden is over de geleverde diensten en producten, waardoor ze loyaal blijven en terugkomen. En terugkomende klanten, dat is nu eenmaal van essentieel belang om je onderneming te doen groeien.

Waarom kiezen voor een dergelijke boekhoudsoftware?

Customer Relations Management komt in de vorm van software. Maar waarom is zo'n systeem nu efficiënter dan bijvoorbeeld gewoon Excel? Wat zijn de voordelen? Dergelijke vragen verdienen een duidelijk antwoord, aangezien het vooral voor kleine, beginnende bedrijven te complex kan lijken. Maar CRM cloud software biedt voordelen voor zowel beginners als grote bedrijven, juist omdat klantenrelaties in elke vorm van onderneming essentieel zijn. De software biedt steun bij het onderhouden van die klantrelaties. Maar dergelijke software heeft nog veel meer in petto, en CRM software vergelijken is dan ook een nodige stap.

Informatie over klanten gaat nooit verloren

Naast het onderhouden van relaties met klanten is de CRM software ook geschikt voor het opslaan van klantinformatie. Een zogenaamd stroomschema is daar een goed voorbeeld van. Dit schema geeft medewerkers als het ware een handvat waarmee de dienstverlening van het bedrijf verbeterd kan worden. Het schema omvat de werkzaamheden per functie, en door de taken van elke werknemer nauwkeurig te doorlopen kom je erachter of er mankementen zijn in het klantproces.

De CRM software ondersteunt een gerichte marketingstrategie

Na het opslaan van de klantgegevens, en het opbouwen van een klantgeschiedenis en een stroomschema moet de informatie gebruikt worden voor het kiezen van een marketingstrategie. Ook hier bewijst de boekhoudsoftware zijn nut. Een dergelijk systeem helpt de ondernemer (klein of groot) informatie te ordenen zodat de marketingstrategie hieraan aangepast kan worden. Het gevolg? Een duidelijkere en efficiëntere communicatie met klanten.

CRM cloud software voor marketingdoeleinden

De CRM cloud software helpt je marketingcampagnes vast te leggen, waarbij alle belangrijke aspecten op een rijtje worden gezet - zoals doelstellingen, budget, planning van activiteiten, kosten, bewaking, enzovoort. Deze informatie is nodig om een campagne op te richten, en bestaat onder meer uit het verwerven van informatie over de interesse van de klant voor bepaalde producten. Ook de responsverwerking en (als deze positief is) een toepasselijke aanbieding doen zijn daarbij belangrijk.

CRM ondersteunt een gerichte marketingstrategie

Meten is weten, met data meer succes

De software houdt echt alles bij. Als een vorige campagne succesvol bleek te zijn - met andere woorden, de kosten bleven beperkt en er werden veel klanten door aangetrokken - dan kan het raamwerk gebruikt worden voor een nieuwe campagne. De informatie omtrent de kosten en welke klanten in jouw product geïnteresseerd zijn, is nu immers geen geheim meer. Dat zorgt ervoor dat je tijd bespaart en je campagne nog doeltreffender maakt.

Betere direct marketing dankzij Customer Relations Management

De software leent zich tevens voor het optimaliseren van direct marketing. Met deze functie controleer je de informatie over de interesses van klanten en selecteer je wie een bepaalde mail ontvangt. Ook de respons wordt door de CRM software vastgelegd, en helpt je uit te vinden of de betrokken klanten effectief geïnteresseerd zijn in het product - zonder ze hiervoor te moeten overladen met e-mails.

Een betere verkoopondersteuning met Customer Relations Management

De CRM software ondersteunt je bij het gehele verkoopproces. Potentiële klanten worden automatisch gevonden, waarna ze een mailing krijgen waarin relevante aanbiedingen verschijnen. Wanneer een klant een product koopt, dan kan CRM ook helpen bij de registratie van producten, het maken van offertes, de evolutie van het proces en het vastleggen van bestellingen.

Telemarketing eenvoudiger gemaakt dankzij CRM software in de cloud

Ook voor bedrijven met callcenteractiviteiten bewijst Customer Relations Management zijn nut. Bij dergelijke ondernemingen is een telemarketingfunctie onmisbaar. Deze houdt immers gesprekken en scripts met klanten bij, en is onmisbaar om klanten, zowel in- als outbound, zo efficiënt mogelijk te helpen. Daarnaast worden gesprekken automatisch geschakeld naar een vrije medewerker - afhankelijk van de instellingen. Dankzij nummerherkenning ziet men de gegevens van de klant op het scherm voordat de telefoon wordt opgepakt. CRM ondersteunt tenslotte ook de zoektocht naar de geschikte klanten en leads bij uitgaande gesprekken.

Hoe kies ik een CRM online?

Customer Relations Management software heeft bij veel bedrijven de reputatie dat het een haast onbetaalbare investering is voor beginnende ondernemingen. Niets is echter minder waar. Het aanbod aan verschillende CRM software is immers oneindig, met elk hun unieke aanbiedingen en pakketten. Informatie verkrijgen over het gamma aan CRM software is dan ook essentieel om er het beste uit te halen.

Verschillende CRM vergelijken: een simpel of een uitgebreid pakket, afhankelijk van het doel

Een overzichtelijke vergelijking maken van alle online CRM aanbieders is een nodige stap bij het kiezen van de beste optie. CRM online vergelijken is gelukkig heel eenvoudig. Het werkt door middel van filters waarmee je binnen de kortste keren de beste software vindt dat bij jouw vereisten aansluit. Welke functie heb je nodig? Wat wil je dat de CRM software voor jou doet? Heb je nood aan CRM in de cloud? Vragen die beantwoord worden door online CRM software te vergelijken!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products