ERP: vergelijk en vind de beste ERP software

ERP is een term die iedereen actief in de zakenwereld wel al eens heeft gehoord. De afkorting staat voor enterprise resource planning, en is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Een goed werkend ERP programma vinden is echter vaker wel dan niet een echte zoektocht. Maak gebruik van de handige filters op deze pagina om die zoektocht een stuk gemakkelijker te maken.

Gripp

Gebruiksvriendelijk
Complete oplossing
Eenvoudig overstappen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Exact

Grip op je processen
Hogere productiviteit
370+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

AFAS Software

Voor iedere branche
> 14.000 klanten
Eén totaaloplossing
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Bjorn Lunden

Gebruiksvriendelijk
Compleet .
Eigen WMS Apps
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

Silvasoft

All-in ERP oplossing
Als beste gewaardeerd
Gratis overstapservice
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
(0)
Flexibele oplossing
Uitstekende support
Continue innovaties
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
Super eenvoudig
krachtige tool
Gratis proefaccount
Proefperiode
14 dagen
Prijs
$ 9,80  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Type software
Primaire processen
Aanvullingen
Mobiele app voor:
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Wat doet ERP?

Een ERP programma is eigenlijk software die alle processen binnen een bedrijf ondersteunt. Door gebruik te maken van ERP systemen zijn bedrijven in staat meer inzicht te verwerven in het gebruik van bedrijfsmiddelen en de efficiëntie van de ondernomen activiteiten sterk te verbeteren. Een simpel voorbeeld: doordat alle processen door één systeem ondersteund worden, hoeft de database van klanten en artikelen slechts één keer ingevoerd te worden. Een goed geïmplementeerd ERP programma kan in sommige gevallen zelfs leiden tot kostenreductie naast de gewoonlijke functie van beter informatiemanagement.

ERP in de cloud

Een ERP systeem kan zowel offline als online functioneren. Een offline systeem is traditioneel gezien altijd het populairste geweest door de mogelijkheid om te functioneren zonder internetverbinding. Maar dit is snel aan het veranderen. ERP in de cloud biedt de moderne ondernemer dan ook een aantal voordelen die niet gemakkelijk te vervangen zijn. Een ERP in de cloud zorgt voor een constante toegang tot de software vanaf eender welk apparaat dat een internetverbinding heeft. Een ERP cloud systeem is bovendien een stuk gemakkelijk te integreren met andere online functies. Denk daarbij aan klantenservice, videoconferenties en dergelijke.

De voordelen van een ERP zijn groot

De voordelen van een ERP programma

Of je nu kiest voor een ERP die online werkt of de offline versie: de voordelen zijn duidelijk. ERP oplossingen zorgen er in de eerste plaats voor dat je een duidelijk overzicht hebt van alles wat er in het bedrijf gebeurt. Denk hierbij aan zaken als inkomende betalingen, communicatie tussen afdelingen tot zelfs human resource management. Dit overzicht leent zich goed tot analyses en het opsporen van fouten en verbeterpunten. Zeker bij een ERP in de cloud laat het systeem je toe de diverse bedrijfsprocessen beter op elkaar af te stemmen. Elke veranderingen in de processen zijn bovendien een stuk zichtbaarder. Dit alles verzekert een ongekende transparantie en een werksfeer waar productiviteit het codewoord is.

ERP programma's vergelijken

Hoe kies je nu de beste fit voor jouw bedrijf? Is een ERP online een goede keuze of toch eerder een offline versie? Het antwoord op die vraag hangt in de eerste plaats af van het type bedrijf waar je werkt. Geen twee bedrijven hebben exact dezelfde noden en bovendien is het zo dat er ook branchespecifieke ERP oplossingen op de markt zijn. Daarnaast speelt de omvang van het bedrijf een rol alsmede het profiel van de gebruikers. Zijn hier leken bij of zijn het stuk voor stuk doorwinterde experts? Geraak je er echt niet uit? ERP online oplossingen bieden vaak een gratis trial versie aan waar je heel wat van leert.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products