ERP: vergelijk en vind de beste ERP software

ERP is een term die iedereen actief in de zakenwereld wel al eens heeft gehoord. De afkorting staat voor enterprise resource planning, en is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Een goed werkend ERP programma vinden is echter vaker wel dan niet een echte zoektocht. Maak gebruik van de handige filters op deze pagina om die zoektocht een stuk gemakkelijker te maken.

Filter resultaten

BRANCHE
MEDEWERKERS
1
  • Voor iedere branche
  • >11.000 klanten
  • Eén totaaloplossing

Grip op al je bedrijfsprocessen door één geïntegreerde softwareoplossing. Verlaag de administratieve druk zodat jij je kan richten op de kerntaken van je organisatie. ✓CRM ✓Financieel ✓HRM/Payroll ✓Ordermanagement ✓Projecten/uren
info contact prijzen proefaccount
Prijs: Op aanvraag

gebaseerd op 115 reviews
Ga naar website

Wil je al je financiële, administratieve en logistieke bedrijfsprocessen automatiseren in één systeem? Dan is de ERP software van King een uitstekende keuze. ERP (Enterprise Resource Planning) ondersteunt al je bedrijfsprocessen. info
Proefperiode: 30 dagen
Prijs: maandelijks €0,00

gebaseerd op 7 reviews

Met onze ERP-software optimaliseert u, naast uw interne processen, ook uw klantgerichtheid door geïntegreerde portalen, mobiele oplossingen en apps. Groeit uw organisatie, dan groeit onze software met u mee. info
Proefperiode:
Prijs: eenmalig €0,00

Wat doet ERP?

Een ERP programma is eigenlijk software die alle processen binnen een bedrijf ondersteunt. Door gebruik te maken van ERP systemen zijn bedrijven in staat meer inzicht te verwerven in het gebruik van bedrijfsmiddelen en de efficiëntie van de ondernomen activiteiten sterk te verbeteren. Een simpel voorbeeld: doordat alle processen door één systeem ondersteund worden, hoeft de database van klanten en artikelen slechts één keer ingevoerd te worden. Een goed geïmplementeerd ERP programma kan in sommige gevallen zelfs leiden tot kostenreductie naast de gewoonlijke functie van beter informatiemanagement.

ERP in de cloud

Een ERP systeem kan zowel offline als online functioneren. Een offline systeem is traditioneel gezien altijd het populairste geweest door de mogelijkheid om te functioneren zonder internetverbinding. Maar dit is snel aan het veranderen. ERP in de cloud biedt de moderne ondernemer dan ook een aantal voordelen die niet gemakkelijk te vervangen zijn. Een ERP in de cloud zorgt voor een constante toegang tot de software vanaf eender welk apparaat dat een internetverbinding heeft. Een ERP cloud systeem is bovendien een stuk gemakkelijk te integreren met andere online functies. Denk daarbij aan klantenservice, videoconferenties en dergelijke.

De voordelen van een ERP zijn groot

De voordelen van een ERP programma

Of je nu kiest voor een ERP die online werkt of de offline versie: de voordelen zijn duidelijk. ERP oplossingen zorgen er in de eerste plaats voor dat je een duidelijk overzicht hebt van alles wat er in het bedrijf gebeurt. Denk hierbij aan zaken als inkomende betalingen, communicatie tussen afdelingen tot zelfs human resource management. Dit overzicht leent zich goed tot analyses en het opsporen van fouten en verbeterpunten. Zeker bij een ERP in de cloud laat het systeem je toe de diverse bedrijfsprocessen beter op elkaar af te stemmen. Elke veranderingen in de processen zijn bovendien een stuk zichtbaarder. Dit alles verzekert een ongekende transparantie en een werksfeer waar productiviteit het codewoord is.

ERP programma's vergelijken

Hoe kies je nu de beste fit voor jouw bedrijf? Is een ERP online een goede keuze of toch eerder een offline versie? Het antwoord op die vraag hangt in de eerste plaats af van het type bedrijf waar je werkt. Geen twee bedrijven hebben exact dezelfde noden en bovendien is het zo dat er ook branchespecifieke ERP oplossingen op de markt zijn. Daarnaast speelt de omvang van het bedrijf een rol alsmede het profiel van de gebruikers. Zijn hier leken bij of zijn het stuk voor stuk doorwinterde experts? Geraak je er echt niet uit? ERP online oplossingen bieden vaak een gratis trial versie aan waar je heel wat van leert.

Products