Online boekhouden maakt je bedrijf efficiënter

De boekhouding is een essentieel onderdeel van elk bedrijf, en met de groeiende rol van het internet in de bedrijfswereld wordt online boekhouden steeds gebruikelijker. Online boekhouden biedt enkele voordelen voor ondernemingen die meer internet-gebaseerde ontwikkelingen willen doen. Gratis online boekhouden vraagt niet meer dan toegang tot het internet. De voordelen ervan zijn talrijk. Of je nu op reis bent of ziek, met online boekhoudsoftware regel je je financiële zaken overal en behoud je de controle.

Moss

(0)
47% stijging
Automatisch boekhouden
OCR-software
Proefperiode
onbeperkt
Meer informatie

e-Boekhouden.nl

500.000 gingen je voor
Snelle btw-aangifte
15 maanden gratis
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Ficsus.nl

Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie

SnelStart

Onbeperkt factureren
Eenvoudig in gebruik
Persoonlijke support
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

Twinfield

Persoonlijke service
Consultancy en service
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

InformerOnline

Meeste Top Reviews
Starters Gratis
Certified B Corp
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

AFAS SB

#1 volgens accountants
Met Scan & Herken
Probeer 1 maand gratis
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De voordelen van online boekhouden

De boekhouding van een bedrijf is een complexe zaak, maar dankzij het online regelen van financiële zaken krijg je er als ondernemer een duidelijkere kijk op. Online boekhoudsoftware wordt gebruikt via een cliënt - bijvoorbeeld in het geval van Exact - en maakt de toepassing van bijvoorbeeld Excel overbodig. Online boekhouden biedt enkele interessante voordelen, en een duidelijk overzicht is dan ook belangrijk.

Eenvoudig koppelen met de belastingdiensten, bank, webwinkel of kassa

Boekhouden in de cloud maakt zowel de integratie met de belastingdienstenen, webwinkels en KvK heel wat eenvoudiger, juist omdat dergelijke systemen ook online bereikbaar zijn. Meestal bieden boekhoudsoftware verschillende koppelingen aan, bijvoorbeeld met banken of andere diensten. e-Boekhouden is een voorbeeld van een programma dat ondersteuning biedt voor verschillende webwinkelsystemen, en bewijst dat internetboekhouden veel meer mogelijkheden biedt dan de traditionele vorm.

Het mailen van aanmaningen en facturen

De groei van het aantal applicaties maakt het voor softwarebouwers steeds eenvoudiger om e-mailfunctionaliteit te implementeren. Terwijl je vroeger een boekhoudsoftware moest verbinden met programma's zoals Outlook volstaat nu één klik op een knop om een factuur te versturen dankzij digitaal boekhouden. Dit is deels te danken aan het feit dat een dergelijke online boekhouding op dezelfde server geïnstalleerd wordt als de mailserver. Daarbij schrijf je bij digitaal boekhouden de e-mails in HTML, een taal die gebruikt wordt om web-apps te schrijven. Kortom, de verhouding tussen e-mailing en software heeft een duidelijke evolutie doorgemaakt.

Geen grote systeemvereisten nodig

Voor het toepassen van digitaal boekhouden is enkel een browser nodig, en dat maakt het gebruik ervan natuurlijk heel wat eenvoudiger. Browsers zoals Firefox, Internet Explorer en Chrome bieden alles wat je nodig hebt om online je boekhouding te kunnen doen, waarbij de webpagina's fungeren als het scherm van de applicatie. De pagina's worden als het ware gegenereerd door de software die erachter ligt - en het zware werk wordt aan de webserver overgelaten.

De software is bruikbaar op verschillende systemen

Boekhouden in de cloud is daarbij vaak mogelijk op verschillende systemen, aangezien je enkel internettoegang nodig hebt. Of je nu gebruikmaakt van een Windows, Mac, Android of Linux, elk systeem biedt toegang tot de boekhouding waardoor je dus veel flexibeler te werk kunt gaan.

Online boekhouding heeft vele voordelen

Internetboekhouden is beter schaalbaar

Het probleem bij traditionele boekhoudprogramma's die offline werken is dat deze verbonden zijn aan één apparaat, waardoor uitbreidingen ingewikkeld zijn. De online software kan daarentegen probleemloos uitgebreid worden met verschillende modules, waarvoor je niet eens updates moet installeren. Deze worden immers gewoon aan- of uitgezet door de uitgever van het programma. Dit maakt het mogelijk om de software in proportie te brengen met de onderneming, door implementatie van bijvoorbeeld nieuwe functies of bijkomende administraties en gebruikers.

Digitaal boekhouden is goedkoop

Internetboekhouden is vervolgens erg goedkoop, waarbij de meeste pakketten tegen een minimale maandelijkse prijs worden aangeboden. De kosten variëren afhankelijk van de functies die je wilt gebruiken, maar voor minder dan tien euro per maand voer je al een volwaardige boekhouding. Daarbij is het niet nodig om een eenmalige investering te doen, wat bij een offline boekhoudsoftware wél het geval is. Je betaalt soms echter wel extra hostingkosten, maar daar blijft het ook bij.

Samenwerken is eenvoudiger

Boekhouden in de cloud maakt het gemakkelijk om documenten, financiële data, aangiften en rapportages efficiënt te delen met je accountant of boekhouder. Ook de samenwerking met financiële adviseurs wordt er door vergemakkelijkt - wat je natuurlijk geld en tijd zal besparen. Je bepaalt volledig zelf hoeveel je geholpen wordt bij de boekhouding door het maken van afspraken, en de samenwerking met anderen in de onderneming wordt dankzij internetboekhouden alleen maar efficiënter. Tenslotte is het zelfs mogelijk om van op afstand mee te kijken naar de boekhouding als je die aan iemand anders overlaat, waarbij je precies ziet wat de ander aan het doen is - en inspringt waar nodig.

Internetboekhouden is veilig

Een ander voordeel van internetboekhouden is dat de nodige software veilig is dankzij het beheer van de uitgever. De beveiliging wordt in veel gevallen overgelaten aan echte professionals (zoals een hostingbedrijf). Zelf hoef je dus geen updates te installeren. Deze worden door de leverancier getest en geïmplementeerd voor alle gebruikers. Jouw persoonlijke gegevens zijn er belangrijk voor de aanbieder van de software, dus je kunt er zeker van zijn dat die de beveiliging ervan hoog in het vaandel draagt.

Voordelig boekhouden in de cloud

De voordelen van online boekhouding zijn oneindig: meer controle over en toegang tot de boekhouding zorgt ervoor dat samenwerken met anderen en groeien efficiënter verloopt en veiliger is. Steeds vaker stappen ondernemers dan ook over naar een online boekhoudprogramma. Dit heeft echter ook als gevolg dat het aanbod aan programma's erg groot is, wat de zoektocht naar de geschikte software soms kan bemoeilijken. Gelukkig kun je gratis online boekhouden proberen om een beter beeld te hebben van welke software aan je eisen en wensen voldoet.

Gratis online boekhouden

Een online boekhouding voeren is hoe dan ook een essentiële stap voor elk bedrijf, en een vergelijking maken van de aanbieders van relevante software is een uitstekend idee. Gratis online boekhouden proberen is de ideale eerste stap richting de implementatie van een doeltreffende software, zodat het succes en de groei van je bedrijf een zekerheid wordt. boekhoudsoftware.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products