boekhoudprogramma-koppeling.png

Nog meer profiteren van je boekhoudprogramma? Koppel dan met andere software!

Je bent al trots en blij gebruiker van een boekhoudprogramma. Je profiteert van de vele voordelen die het boekhoudprogramma jou biedt. Dit smaakt naar meer! Helemaal wanneer je gebruik maakt van andere software wil graag je boekhoudprogramma koppelen. In dit artikel lees je wat voor handige koppelingen jouw boekhoudpakket biedt en wat je ermee kunt.

Boekhoudprogramma koppelen aan CRM

Wanneer je al CRM software hebt, is een koppeling met je boekhouding uitermate handig. Zo zie je precies wat welke klant eerder heeft gekocht, wat zijn betaalgedrag is en waar zijn interesses liggen. Is de klant verhuisd? Met één adreswijziging in je CRM systeem gaan alle facturen automatisch naar het nieuwe adres. Deze gegevens worden geëxporteerd naar de boekhoudsoftware. Heb je een sale gemaakt? Dan wordt de factuur automatisch verwerkt in je boekhouding.

Voordelen integratie met CRM

 • Bespaart tijd omdat je niet meer manueel de klantgegevens in je boekhoudsoftware hoeft in te voeren
 • Minder foutgevoelig omdat de invoering automatisch gebeurt en niet meer manueel
 • Relevante klantinformatie staat centraal opgeslagen en is altijd up-to-date

Boekhoudprogramma koppelen aan webshop software

Heb je een webshop en maak je gebruik van webshop software? Dan kun je jouw boekhoudprogramma integreren met deze webshop software. Het grootste voordeel hiervan is dat er een aankoop die is gedaan in de webshop wordt verwerkt in jouw boekhoudprogramma.

Er zijn twee manieren om een aankoop in de webshop te verwerken in je boekhouding. Stuur je de factuur vanuit je webshop? Dan wordt deze direct en automatisch verwerkt in de boekhoudsoftware. De aankoop wordt direct uit het systeem voor voorraadbeheer gehaald en verschijnt vervolgens op de bestellijsten.

Stuur je de factuur vanuit je administratie, dan worden bestellingen als order klaargezet om vervolgens vanuit je boekhoudpakket de factuur te versturen. Klant-, artikel- en ordergegevens hoef je hierdoor niet meer handmatig over te nemen. Als na de bestelling de betaling binnenkomt, gaat de software automatisch op zoek naar de bijbehorende online verkoop.

Voordelen koppeling met webshop software

 • Bespaart tijd omdat je niet meer manueel de verkoopgegevens in je boekhoudsoftware hoeft in te voeren
 • Minder foutgevoelig omdat de invoering automatisch gebeurt en niet meer manueel
 • Inzicht in financiën. Met enkel webshop software heb je geen duidelijk inzicht in wat je winst is en welke producten het beste lopen. Met een koppeling met boekhoudsoftware heb je dit wel
 • Inzicht in voorraad omdat bestellijsten automatisch worden bijgewerkt

Je hebt alles bij elkaar door je boekhoudprogramma te koppelen

Boekhoudsoftware integreren met urenregistratie software

Wil je jouw boekhoudprogramma integreren met je urenregistratie software? Dat kan. Dit is vooral handig wanneer je op basis van een uurtarief werkt en dit bijhoudt in je urenregistratie systeem. Met deze integratie kun je jouw facturen, gebaseerd op de gewerkte uren, namelijk meteen verwerken in je boekhouding.

Voordelen integratie met urenregistratie software

 • Je bespaart tijd. Je hoeft niet meer de factuur die is gebaseerd op de gewerkte uren manueel in je boekhoudprogramma te kloppen
 • Nauwkeuriger. De software verwerkt de gewerkte uren direct in de boekhouding, zo worden er geen fouten gemaakt die wel worden gemaakt wanneer je dit manueel doet

Boekhoudprogramma koppelen met bankrekening

Wil je dat jouw banktransacties automatisch dagelijks worden ingeladen in jouw boekhoudprogramma? Dan is het slim om jouw boekhoudprogramma te koppelen aan je bankrekening. Je hebt hiervoor wel een zakelijke rekening nodig. Nadat jouw mutaties automatisch zijn verwerkt in de boekhouding, kun je in je boekhoudsoftware de inkoopfacturen selecteren die je wilt betalen. Vervolgens betaal je deze factuur, waarna de bank je, meestal in de vorm van een e-mail of app, direct een notificatie stuurt waarin staat dat je een betaling moet goedkeuren. Je bevestigt de betalingen, de facturen worden betaald en de bankadministratie is direct bijgewerkt.

Wat zijn de voordelen van een bankkoppeling?

 • Een directe bankkoppeling betekent dat elektronische bankafschriften automatisch worden ingelezen in je internetboekhouding. Je hoeft dus niet meer manueel facturen te betalen. Dat scheelt tijd en dus geld
 • Je hebt geen omkijken meer naar je bankmutaties en je hebt altijd en overal inzicht in je openstaande facturen en geboekte uitgaven
 • Minder fouten: de automatische koppeling en invoer van bankmutaties in je online administratie is veel minder foutgevoelig dan wanneer je alles manueel moet invoeren

Boekhoudprogramma koppelen

Zoals je ziet is boekhoudsoftware meer dan alleen een programma dat meehelpt je boekhouding te doen. Door de verschillende koppelingen kun je het programma nog breder inzetten en nog meer tijd besparen en processen automatiseren. Veel handelingen worden immers uit handen genomen. Je kunt koppelen met CRM, webshop en urenregistratie software. Ook kun je koppelen met je bankrekening. Voor iedere ondernemer is er dus wel een handige manier om te profiteren van een boekhoudprogramma koppelen.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als hoofdredacteur van Appwatching degene die de content van de websites creƫert en kwaliteit ervan waarborgt. Hij maakt je in zijn nieuwsartikelen, blogs en onderzoeken wegwijs in de materie van cloudsoftware. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Verder lezen


wat-is-het-beste-factuurprogramma.png

Hoe kies ik het beste factuurprogramma?

Het beste factuurprogramma kiezen in vijf stappen Facturen sturen wil elke ondernemer, want dit betekent...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
BTW-aangifte-doen-in-1-minuut-.png

BTW aangifte doen, welke mogelijkheden heb ik?

Hoe kan ik het beste mijn btw-aangifte doen? Het is meestal niet de leukste klus, maar iedere ondernemer...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
sales-software-crm.png

CRM sales software, hoe helpt het mijn organisatie?

Hoe CRM software kan helpen met sales CRM sales software zal niet automatisch contact opnemen met je...

Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer
Products