1. Blog
  2. Wat is het beste kassasysteem voor jouw organisatie?

Wat is het beste kassasysteem voor jouw organisatie?

Elke winkelier, retailer en restauranthouder heeft er een nodig om met klanten te kunnen afrekenen. Juist, een kassa. Maar welk kassasysteem is nou de beste en welke functies zijn er nodig? In deze blog benoem ik de beste kassasystemen voor de horeca en ook voor winkels. Ook leg ik uit hoe je tot de beste kassa software komt.

Beste kassasysteem in de horeca

Als horecaondernemer wil je dat je klanten een goede bediening ervaren. Per tafel houd je netjes bij wat ze bestellen gedurende hun bezoek. Waarna de klant de rekening betaalt. De bon geeft netjes en gestructureerd weer wat de gast gegeten en gedronken heeft. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een horeca kassasysteem. Dit systeem zorgt voor een efficiënte werksfeer. Waar moet je nou op letten om het beste kassasysteem voor in de horeca te kiezen?

De belangrijke functies van de beste kassasystemen in de horeca

Van een goed kassasysteem in de horeca wordt verwacht dat er een duidelijk overzicht van de bestellingen van de gasten is. Daarnaast zijn er geavanceerde systemen ontwikkeld met uiteenlopende functies. Met de beste kassasystemen voor de horeca kun je koppelingen maken met bijvoorbeeld de security camera's en handterminals. Zo kun je de zaak beter in de gaten houden.

Daarnaast maken de geavanceerde kassasystemen voor de horeca het mogelijk om een goed inzicht te hebben en houden van de huidige voorraad. Het systeem houdt veel data bij en slaat dit op gedurende het jaar. Zo weet je vrij nauwkeurig wat je iedere periode nodig hebt en is het maken van een goede schatting van de voorraad gemakkelijk. Ook is het mogelijk met de beste horeca kassa om een koppeling te maken met partners, zoals leveranciers. Zij springen bij wanneer de voorraad dreigt op te raken. Tot slot is het vaak mogelijk met online kassa software je gasten online bestellingen te laten plaatsen met hun smartphone. Met al deze mogelijkheden en opties is het kiezen van het beste kassasysteem van de horeca niet ver weg meer.

Een kassasysteem voor horeca scheelt veel tijd

Beste kassasysteem in winkels

Binnen de detailhandel en in winkels is het werken met een kassa onmisbaar. De moderne kassasystemen zorgen ervoor dat het transactieproces veel sneller verloopt. De software zorgt ervoor dat taken gemakkelijker worden. Denk hierbij aan de weergave van het wisselgeld op je display dat je moet teruggeven aan de klant. Hierdoor worden er minder foutjes gemaakt. Dit resulteert in tevreden klanten en werknemers. De winkel kassa software houdt alle verkopen bij en slaat dit op. Hierdoor zijn de verkoopgegevens inzichtelijk en kunnen inkoopgegevens hierop worden afgestemd.

De belangrijkste functies van de beste kassa software in winkels

Een snel transactieproces is wel het voornaamste dat een kassasysteem in de winkel moet kunnen. Een groot voordeel aan het gebruik van de beste kassasystemen is het inzicht dat je krijgt in het gehele proces (van inkoop tot verkoop). Deze werkwijze is veel efficiënter dan manueel werken. Er zijn meerdere overlappende functies met horeca kassa software. Ook het uitbreiden van voorraadbeheer met de kassakoppeling geldt hier. Zo is er een duidelijk overzicht van de huidige voorraad en is de koppeling met leveranciers mogelijk om de voorraad aan te vullen.

Wat is het beste kassasysteem?

Om het beste kassasysteem voor horeca of winkels te vinden, moet je goed denken om de noden en verwachtingen van de software van jou of jouw bedrijf. Er zijn software-aanbieders die kassasystemen hebben ontwikkeld, die te gebruiken zijn in zowel de horeca als in de winkels. Maar zoals hierboven genoemd, zijn er toch wel verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Voor kassasystemen in winkels is het noodzaak te kijken naar de integratie met je webshop software, mits je een webshop hebt of dit van plan bent te beginnen in de toekomst. Dit zal je nog meer gemak bezorgen, omdat de verschillende verkooppunten geïntegreerd zijn.

Hoe vind je het beste kassasysteem?

Zorg er goed voor dat je nagaat in welke branche je de kassa gaat gebruiken. Daarna moet je je afvragen waarvoor de kassa moet gaan dienen, en welke verwachtingen je hebt van de kassa. Wil je liever een heel simpel kassasysteem, of een wat geavanceerdere software. Wil je veel processen automatiseren in het systeem? Tot slot moet je goed nadenken met welke softwareleverancier je in zee gaat. Zoek goed uit welk systeem het beste aansluit op jouw noden, en zorg ook dat de leverancier jouw goed kan vertellen wat het systeem te bieden heeft voor jouw specifieke situatie. Op deze manier kom je tot het beste kassasysteem voor jou.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

18 mei 2017

Wat zijn de voordelen van kassa software?

kassa

Top vijf voordelen van kassa software Heb je meerdere fysieke winkels of webshops? Of misschien wel een combinatie van beide? Dan is kassa software de oplossing voor al je kassagegevens en de adminis...

18 mei 2017

Wat is POS software en wat kun je ermee?

kassa

POS, wat is POS software en wat kun je ermee? Wat betekent POS software eigenlijk? POS staat voor Point Of Sale. Het is een computergestuurd kasregister, waar je uiteenlopende functies aan kunt binde...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products