waarom-pos-software.png

POS, wat is POS software en wat kun je ermee?

Wat betekent POS software eigenlijk? POS staat voor Point Of Sale. Het is een computergestuurd kasregister, waar je uiteenlopende functies aan kunt binden. Op deze manier is het mogelijk om veel processen binnen je onderneming te automatiseren. Een POS systeem is onmisbaar wanneer je jouw concurrenten wilt voor blijven. Wat is POS software precies en welke voordelen heeft dit moderne kassasysteem? Lees gauw verder of POS kassa software binnen jouw bedrijfsvoering past.

Waarom POS software?

De meeste ondernemers in de horeca of de detailhandel werken met POS software of hebben er al eens van gehoord. Het is meer dan enkel de kassa waar producten worden afgerekend. Een POS kassasysteem is een computersysteem met vaak de randapparatuur al bijgevoegd. Denk hierbij aan de scanner, kassalades, weegschalen, printers voor de bonnen en klanten displays. Je bent gelijk klaar met de aanschaf van POS kassa software. Naast alle benodigdheden, verwerkt dit POS kassasysteem transacties maar kan het ook geïntegreerd worden met andere software. Hieronder ontdek je de uiteenlopende functies en voordelen van kassa POS.

Wat kun je met POS kassasystemen en wat zijn de voordelen?

Met POS kassasystemen wordt ondernemen makkelijker. Maar wat kun je allemaal met POS kassa en welke functies zijn handig voor jou? Ook geef ik hier de voordelen waarvan je kunt profiteren als je een kassa als POS aanschaft.

Transacties verwerken Ten eerste kan dit kassasysteem razendsnel transacties verwerken. Zowel in-store betalingen als online transacties. De POS kassa verwerkt dit accuraat. Het kassasysteem registreert alle artikelen, de prijs en de hoeveelheid verkopen. Vervolgens berekent het kassasysteem het totaalbedrag en de omzet, met BTW. Dit gaat snel zowel in de winkels als in de horeca. Dit levert een snelle service en tevreden klanten op.

Integratiemogelijkheden met andere software De POS software maakt het mogelijk om andere software te integreren met dit systeem. Dit betekent een koppeling met je boekhoudsoftware of webshop software bijvoorbeeld. Op deze manier hou je de data van offline en online winkels geordend bij elkaar. Dit resulteert in een nauwe afstemming van de verschillende processen op elkaar. Bovendien maakt de POS kassa het mogelijk voorraadbeheer uit te breiden. Het POS kassasysteem noteert alle verkopen en koppelt dit aan de inkoopgegevens. Data wordt nauwkeurig bijgehouden per periode, zo kunnen voorraden goed worden geschat. Ook wordt al deze data bijgehouden en automatisch bijgehouden in je boekhoudsoftware wanneer je deze koppelt aan je POS kassa.

Inzicht in klantgegevens en data opslaan Met POS kassa hou je heel strikt alle data bij. Data van artikelen, voorraden, hoeveelheden en ook klantgegevens wordt op elkaar afgestemd en opgeslagen. Wanneer je je webshop software integreert met je kassa software, dan beschik je over veel informatie van je klant. De transactiehistorie van klanten worden gekoppeld aan klantgegevens. Dit resulteert in een duidelijk inzicht in de producten die je klanten afnemen. Zo weet je nauwkeurig wat de interesses en aankopen zijn van je klant. Hier kun je op inspelen met gerichte acties en kortingen.

POS software resulteert in tevreden klanten

Online betekent: altijd toegang Een groot voordeel van POS kassa software is het feit dat alle data online staat. Dit betekent dat het inzichtelijk is in de cloud voor degene die jij inlogrechten toewijst. Ook staat alles centraal op één plek. De verkoopcijfers, de klantgegevens, de gegevens van voorraden. Alle gegevens staan overzichtelijk bij elkaar. Bovendien zijn de gegevens op elkaar afgestemd. Dus het invoeren van wijzigingen zal automatisch worden verwerkt in alle processen. Dit overzicht biedt je de kans om trends, ontwikkelingen maar ook negatieve cijfers gauw te ontdekken.

De keuze van een POS kassasysteem

Het verschilt nog wel over hoeveel functionaliteiten jij zelf wilt beschikken in je POS kassa systeem. Jij kunt zelf de noden van de software invullen afgestemd op jouw onderneming. Zijn jouw vragen 'wat is POS software precies en wat kun je ermee’ voldoende beantwoord? Vind dan de juiste software en kies een POS software dat past binnen jouw organisatie.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Arjan Nieuwbeerta - Expert
Geschreven door:
Arjan Nieuwbeerta
Expert

Arjan Nieuwbeerta heeft een passie voor efficiënt werken door automatisering en digitalisering van processen. Verder gek van online marketing en voetbal. Vragen of opmerkingen over zijn blogs? Mail naar arjan@appwiki.nl!

Verder lezen


wat-is-het-beste-factuurprogramma.png

Hoe kies ik het beste factuurprogramma?

Het beste factuurprogramma kiezen in vijf stappen Facturen sturen wil elke ondernemer, want dit betekent...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
BTW-aangifte-doen-in-1-minuut-.png

BTW aangifte doen, welke mogelijkheden heb ik?

Hoe kan ik het beste mijn btw-aangifte doen? Het is meestal niet de leukste klus, maar iedere ondernemer...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
sales-software-crm.png

CRM sales software, hoe helpt het mijn organisatie?

Hoe CRM software kan helpen met sales CRM sales software zal niet automatisch contact opnemen met je...

Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer
Products