1. Blog
  2. Wat zijn de voordelen van kassa software?

Wat zijn de voordelen van kassa software?

Heb je meerdere fysieke winkels of webshops? Of misschien wel een combinatie van beide? Dan is kassa software de oplossing voor al je kassagegevens en de administratie ervan. Kassa software heeft veel voordelen naast de gewone transactieverwerking, bijvoorbeeld de integratie van voorraadbeheer. Lees hieronder nog meer voordelen en mogelijkheden dat het online kassasysteem biedt.

Waarom kassa software?

Elke winkel of restaurant heeft een kassa nodig. Echter is het niet alleen de kassa zelf die nodig is om te kunnen functioneren. In de meeste gevallen schuilt er software achter de kassa. Om mee te komen met de concurrentie heb je een goed kassasysteem nodig. Goede kassa software houdt in dat het automatisch transacties verwerkt, de verkopen bijhoudt, de mogelijkheid heeft om met PIN te betalen en de omzet berekent. Ook is het bijhouden en verwerken van acties en kortingen een functie dat niet kan ontbreken.

Meer belangrijke functies van kassa software?

Echter zijn er nog veel meer kassasystemen met uiteenlopende mogelijkheden. Een weegplateau toevoegen bijvoorbeeld, dit is een uitkomst voor wanneer je verse producten moet wegen en afrekenen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om verschillende processen te integreren met de kassa software. Hiermee kun je verschillende bedrijfsprocessen op elkaar laten afstemmen. Denk bijvoorbeeld aan voorraadbeheer. De kassa software registreert de verkopen en werkt automatisch de voorraadgegevens bij. Dit resulteert in een sneller proces en levert efficiëntie op.

Kassa software in de cloud

Een hoop leveranciers bieden ook online kassa software aan, omdat het gebruik van de cloud sterk toeneemt. De kassagegevens staan dan in de cloud opgeslagen. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot de kassa administratie ongeacht waar je bent en op welk tijdstip je het wilt inzien.

Voordelen online kassasysteem

Door het voordeel dat je overal de data kan inzien en bijwerken, ben je als ondernemer heel flexibel. Dit is ideaal voor de ondernemers die veel onderweg zijn maar toch het overzicht willen behouden. Op deze manier heb je alle gegevens, bijvoorbeeld van verschillende winkels, overzichtelijk bij elkaar. Hierdoor kun je direct zien welke kanalen goed lopen en welke een extra zetje nodig hebben. Hieronder zijn nog meer grote voordelen die je krijgt wanneer je kiest voor kassa software in de cloud.

Kassa software integreren met andere software en apparaten

  • Voorraadbeheer gekoppeld aan de kassa software
  • Altijd en overal toegang en een back-up
  • Integratie van verschillende software
  • Inzicht in klantgegevens
  • Geïntegreerde betalingsmogelijkheden koppelen

Voorraadbeheer gekoppeld aan de kassa software Met deze kassa software in de cloud krijg je de mogelijkheid om voorraadbeheer uit te breiden. Zo houd je de voorraad bij en wordt deze automatisch bijgewerkt zodra er verkopen plaatsvinden. Dit is helemaal ideaal als je een fysieke en een webwinkel hebt. Het systeem registreert automatisch de verkopen op de verschillende verkooppunten, online dan wel offline, en vult de voorraad weer aan.

Altijd en overal toegang en een back-up Overal en altijd toegang hebben tot de kassagegevens, maakt je als ondernemer heel mobiel. Op verschillende apparaten inloggen wanneer en waar je maar wilt, is handig wanneer je veel onderweg bent. Bovendien is het gebruik van kassa software in de cloud betrouwbaar. Er wordt elke dag een back-up gemaakt, zodat een storing in de winkel niet voor onaangename verrassingen kan zorgen.

Integratie van verschillende software Je kunt ook andere software integreren met je kassasoftware. Hiermee kun je beide winkels aan elkaar koppelen en voorraden automatisch laten afstemmen. Ook het integreren van boekhoudsoftware is mogelijk. Inkoop-, verkoopgegevens en omzet worden automatisch bijgehouden en verwerkt. Op deze manier houdt je alle administratie automatisch en nauwkeurig bij.

Inzicht in klantgegevens Wanneer je webwinkel systemen en kassasystemen koppelt, krijg je meer inzicht in de klantgegevens. Ook hebben diverse kassa software een CRM, Customer Relationship Management. Wanneer klanten producten afnemen, wordt dit opgeslagen gezamenlijk met zijn historische transacties. Hierdoor krijg je een goed beeld wat de noden van je klant zijn. Hier kun je vervolgens op inspelen met acties en kortingen. Trends en ontwikkelingen binnen jouw klantenkring ontgaan je niet meer.

Geïntegreerde betalingsmogelijkheden koppelen Tot slot geeft online kassa jouw klanten een groot gemak als het gaat om betalen. Het integreren van online betaalmogelijkheden maakt het betalen makkelijk en snel. Dit resulteert in zekere en tevreden klanten.

Voordelen voor kassa software uit België

Kortom, de voordelen van kassasystemen zijn talrijk. Bovendien kun je als ondernemer zelf bepalen waar de kracht van je kassa software moet zitten. Selecteer de juiste kassa software met alle voordelen voor jouw bedrijf in België.

Populaire software

Gerelateerde artikelen

18 mei 2017

Wat is het beste kassasysteem voor jouw organisatie?

kassa

Wat is het beste kassasysteem en hoe kies ik dit? Elke winkelier, retailer en restauranthouder heeft er een nodig om met klanten te kunnen afrekenen. Juist, een kassa. Maar welk kassasysteem is nou d...

18 mei 2017

Wat is POS software en wat kun je ermee?

kassa

POS, wat is POS software en wat kun je ermee? Wat betekent POS software eigenlijk? POS staat voor Point Of Sale. Het is een computergestuurd kasregister, waar je uiteenlopende functies aan kunt binde...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products