1. Blog
  2. Hoe begin je je eigen webshop? Volg deze stappen!

Hoe begin je je eigen webshop? Volg deze stappen!

Webshops zijn niet meer weg te denken in deze online wereld. Het aantal online shoppers en het aantal online aankopen neemt toe. Het is dus super aantrekkelijk voor ondernemers om een online shop te beginnen. Ben jij dit nu of binnenkort van plan? Dan vraag je je vast een hoop dingen af. Zoals, ‘hoe begin je een webshop?’ Daarnaast ook, ‘welk product wil je gaan beginnen te verkopen in je webshop en moet ik een webwinkel beginnen zonder voorraad?’. Hoe je dit moet aanpakken wordt in het volgende stappenplan uitgelegd. Of je nu parttime online wilt verkopen of dat je dit fulltime wilt doen. Een denderende start wil iedereen. Ik help je op weg richting een succesvol begin in het opzetten van je webshop.

Waarom een online shop beginnen?

Je eigen webwinkel beginnen, super leuk. Een webshop hebben kan namelijk veel voordelen hebben ten opzichte van een fysieke winkel, denk hierbij aan kostenbesparing op pand en personeel, het bereiken van meer mensen en sneller en efficiënter werken. Maar waarin ga je een webshop beginnen?

Stap 1: Schrijf je ondernemingsplan

Om kostenbesparing en de vergroting van je bereik waar te maken, zul je jezelf moeten onderscheiden van andere webshops. Hoe begin ik een webshop? Waarin ga je een webshop beginnen? Wil ik een webwinkel beginnen zonder voorraad of met voorraad? Nou allereerst, stel een goed ondernemingsplan op. In dit plan beschrijf je de volgende aspecten nauwkeurig:

  • Het product, wat je gaat verkopen
  • De doelgroep, beschrijf je potentiële klanten
  • De locatie van verkopen
  • Levering, denk na over hoe je de producten gaat verzenden en de kosten ervan
  • De leverancier(s), partijen waar je je producten vandaan haalt
  • Opslagmogelijkheden, waar je je voorraad wilt stallen
  • Tijdsplanning, wanneer je winst wilt gaan draaien
  • Identificeer je concurrenten, wie voor jou een bedreiging vormt

Stap 2: Kies je bedrijfsnaam

Zodra je bedrijfsplan is opgesteld, moet je gaan nadenken over een onderscheidende en pakkende bedrijfsnaam.Deze bedrijfsnaam moet in de toekomst ook nog steeds goed passen bij je bedrijfsvoering. Denk hier dus goed over na. De URL van je webshop bevat ook deze naam, en deze is niet gemakkelijk te wijzigen. Zorg dus dat je bedrijfsnaam direct klopt met het product en je bedrijfsvoering. Oké, nu heb je je bedrijfsnaam, dus tijd om je in te schrijven bij het handelsregister.

Stap 3: Kies een passende webshop software

Heb je geen zin om veel geld te betalen aan een dure webdesigner. Dan kun je kiezen voor cloud software. Door het toenemende gebruik van de clouddiensten, zijn er heel wat webshop softwareleveranciers met geavanceerde software. De keuze is reuze in het aanbod van webshop software. Er is software met veel verschillende mogelijkheden. Zoek een leverancier die jouw bedrijfsvoering snapt en waarbij de software optimaal werkt. Vind en selecteer de juiste software zodat het starten van je eigen webshop snel kan beginnen. Heb je nog moeite met het kiezen van de juiste software, dan kun je vaak verschillende software gratis uitproberen. Dit om te ervaren of de webshop software past bij jouw webshop. Zodra je webshop software hebt geselecteerd kun je al vrij snel een begin maken met je eigen webshop door aan de slag te gaan met de kant-en-klare templates.

Webshop beginnen? Denk aan deze volgende stappen!

Stap 4: Richt je webshop in

Zodra je de juiste webshop software hebt geselecteerd, kun je beginnen met het inrichten van je webshop. De shop moet een aangename gebruikerservaring hebben. Dus zorg ervoor dat de route die je klant loopt op je site duidelijk en overzichtelijk is. Daarnaast voer je de producten, product prijzen en productspecificaties in. Dit kan het beste gedaan worden met foto’s van hoge kwaliteit. Dit straalt professionaliteit uit en geeft de klanten een betrouwbaarder beeld. Denk met het inrichten van je webshop ook aan de pagina-inhoud op de homepagina, betalingspagina en pagina met algemene voorwaarden. Besteed hier genoeg tijd aan. Ook dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van je webshop. Tevreden en zekere klanten zullen eerder een aankoop doen.

Stap 5: Zorg dat je site mobielvriendelijk is

Door de enorme toename van mobiel gebruik de afgelopen jaren, is het cruciaal om je website te optimaliseren voor meerdere apparaten. Denk hierbij aan tablets en mobiele telefoons. De weergave van de je webshop moet optimaal zijn op een smartphone, anders verlies je een groot deel van je klanten.

Stap 6: Ready? Je kunt starten met je eigen webwinkel

Je webshop staat klaar voor lancering, je kunt nu echt gaan beginnen met je online shop. Vergeet niet om jezelf te promoten en te werken aan je zoekmachine-optimalisatie, zodat je publiek groter en groter wordt.

Online webshop beginnen

Denk goed na over alle aspecten die samengaan met het beginnen van een online webshop. Zoek en selecteer de juiste webshop software en bouw een betrouwbare webwinkel. Hopelijk zijn alle vragen van ‘hoe begin je een webshop’ opgelost en kun je aan de slag!

Populaire software

Gerelateerde artikelen

18 mei 2017

Boekhoudprogramma koppelen met andere software? Dat kan!

Boekhouding Urenregistratie Crm Webshop

Nog meer profiteren van je boekhoudprogramma? Koppel dan met andere software! Je bent al trots en blij gebruiker van een boekhoudprogramma. Je profiteert van de vele voordelen die het boekhoudprogram...

17 mei 2017

Hoe je in 4 stappen de beste webshop software kiest

Webshop

Wat is de beste webshop software? Het aantal spullen dat online wordt verkocht neemt alleen maar toe. Heb je nog geen webshop? Dan loop je dus veel sales mis. Maar hoe begin je een webshop? Ga je zel...

17 mei 2017

Op welke e-commerce trends moet je letten in 2017?

Webshop trends

Wat zijn de nieuwe e-commerce trends van 2017? In de afgelopen jaren zijn veel grote ondernemingen ten onder gegaan. Vaak was de oorzaak hiervan het te laat inspelen op de groeiende online markt. Het...

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products