hoe-webshop-beginnen(1).png

Hoe begin je een webshop en met welke producten begin je je webshop?

Webshops zijn niet meer weg te denken in deze online wereld. Het aantal online shoppers en het aantal online aankopen neemt toe. Het is dus super aantrekkelijk voor ondernemers om een online shop te beginnen. Ben jij dit nu of binnenkort van plan? Dan vraag je je vast een hoop dingen af. Zoals, ‘hoe begin je een webshop?’ Daarnaast ook, ‘welk product wil je gaan beginnen te verkopen in je webshop en moet ik een webwinkel beginnen zonder voorraad?’. Hoe je dit moet aanpakken wordt in het volgende stappenplan uitgelegd. Of je nu parttime online wilt verkopen of dat je dit fulltime wilt doen. Een denderende start wil iedereen. Ik help je op weg richting een succesvol begin in het opzetten van je webshop.

Waarom een online shop beginnen?

Je eigen webwinkel beginnen, super leuk. Een webshop hebben kan namelijk veel voordelen hebben ten opzichte van een fysieke winkel, denk hierbij aan kostenbesparing op pand en personeel, het bereiken van meer mensen en sneller en efficiënter werken. Maar waarin ga je een webshop beginnen?

Stap 1: Schrijf je ondernemingsplan

Om kostenbesparing en de vergroting van je bereik waar te maken, zul je jezelf moeten onderscheiden van andere webshops. Hoe begin ik een webshop? Waarin ga je een webshop beginnen? Wil ik een webwinkel beginnen zonder voorraad of met voorraad? Nou allereerst, stel een goed ondernemingsplan op. In dit plan beschrijf je de volgende aspecten nauwkeurig:

  • Het product, wat je gaat verkopen
  • De doelgroep, beschrijf je potentiële klanten
  • De locatie van verkopen
  • Levering, denk na over hoe je de producten gaat verzenden en de kosten ervan
  • De leverancier(s), partijen waar je je producten vandaan haalt
  • Opslagmogelijkheden, waar je je voorraad wilt stallen
  • Tijdsplanning, wanneer je winst wilt gaan draaien
  • Identificeer je concurrenten, wie voor jou een bedreiging vormt

Stap 2: Kies je bedrijfsnaam

Zodra je bedrijfsplan is opgesteld, moet je gaan nadenken over een onderscheidende en pakkende bedrijfsnaam.Deze bedrijfsnaam moet in de toekomst ook nog steeds goed passen bij je bedrijfsvoering. Denk hier dus goed over na. De URL van je webshop bevat ook deze naam, en deze is niet gemakkelijk te wijzigen. Zorg dus dat je bedrijfsnaam direct klopt met het product en je bedrijfsvoering. Oké, nu heb je je bedrijfsnaam, dus tijd om je in te schrijven bij het handelsregister.

Stap 3: Kies een passende webshop software

Heb je geen zin om veel geld te betalen aan een dure webdesigner. Dan kun je kiezen voor cloud software. Door het toenemende gebruik van de clouddiensten, zijn er heel wat webshop softwareleveranciers met geavanceerde software. De keuze is reuze in het aanbod van webshop software. Er is software met veel verschillende mogelijkheden. Zoek een leverancier die jouw bedrijfsvoering snapt en waarbij de software optimaal werkt. Vind en selecteer de juiste software zodat het starten van je eigen webshop snel kan beginnen. Heb je nog moeite met het kiezen van de juiste software, dan kun je vaak verschillende software gratis uitproberen. Dit om te ervaren of de webshop software past bij jouw webshop. Zodra je webshop software hebt geselecteerd kun je al vrij snel een begin maken met je eigen webshop door aan de slag te gaan met de kant-en-klare templates.

Webshop beginnen? Denk aan deze volgende stappen!

Stap 4: Richt je webshop in

Zodra je de juiste webshop software hebt geselecteerd, kun je beginnen met het inrichten van je webshop. De shop moet een aangename gebruikerservaring hebben. Dus zorg ervoor dat de route die je klant loopt op je site duidelijk en overzichtelijk is. Daarnaast voer je de producten, product prijzen en productspecificaties in. Dit kan het beste gedaan worden met foto’s van hoge kwaliteit. Dit straalt professionaliteit uit en geeft de klanten een betrouwbaarder beeld. Denk met het inrichten van je webshop ook aan de pagina-inhoud op de homepagina, betalingspagina en pagina met algemene voorwaarden. Besteed hier genoeg tijd aan. Ook dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van je webshop. Tevreden en zekere klanten zullen eerder een aankoop doen.

Stap 5: Zorg dat je site mobielvriendelijk is

Door de enorme toename van mobiel gebruik de afgelopen jaren, is het cruciaal om je website te optimaliseren voor meerdere apparaten. Denk hierbij aan tablets en mobiele telefoons. De weergave van de je webshop moet optimaal zijn op een smartphone, anders verlies je een groot deel van je klanten.

Stap 6: Ready? Je kunt starten met je eigen webwinkel

Je webshop staat klaar voor lancering, je kunt nu echt gaan beginnen met je online shop. Vergeet niet om jezelf te promoten en te werken aan je zoekmachine-optimalisatie, zodat je publiek groter en groter wordt.

Online webshop beginnen

Denk goed na over alle aspecten die samengaan met het beginnen van een online webshop. Zoek en selecteer de juiste webshop software en bouw een betrouwbare webwinkel. Hopelijk zijn alle vragen van ‘hoe begin je een webshop’ opgelost en kun je aan de slag!

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als hoofdredacteur van Appwatching degene die de content van de websites creëert en kwaliteit ervan waarborgt. Hij maakt je in zijn nieuwsartikelen, blogs en onderzoeken wegwijs in de materie van cloudsoftware. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Verder lezen


wat-is-het-beste-factuurprogramma.png

Hoe kies ik het beste factuurprogramma?

Het beste factuurprogramma kiezen in vijf stappen Facturen sturen wil elke ondernemer, want dit betekent...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
BTW-aangifte-doen-in-1-minuut-.png

BTW aangifte doen, welke mogelijkheden heb ik?

Hoe kan ik het beste mijn btw-aangifte doen? Het is meestal niet de leukste klus, maar iedere ondernemer...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
sales-software-crm.png

CRM sales software, hoe helpt het mijn organisatie?

Hoe CRM software kan helpen met sales CRM sales software zal niet automatisch contact opnemen met je...

Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer
Products