voordelen-ticketsysteem.png

Top vijf voordelen van een ticketsysteem

Een ticketsysteem is cruciaal voor bedrijven die bouwen aan klantenrelaties. Heeft jouw onderneming een goed werkend ticketsysteem? Of weet je nog niet zeker of je dit systeem wilt toepassen in je bedrijf? Met een goed geïmplementeerd ticket systeem lever je razendsnelle en kwalitatieve reacties voor je klanten. Hoe werkt een ticketsysteem precies? En wat zijn nog meer voordelen om te kiezen voor een ticket systeem, lees je in deze blog.

Hoe werkt een ticketsysteem?

Een ticket systeem, een must have voor veel bedrijven die klanten op de eerste plek zetten. Het is een platform, meestal op je website, waar alle vragen en klachten van klanten samenkomen. Op dit centrale punt beantwoord je alle vragen en opmerkingen. Wanneer er een nieuwe vraag binnenkomt, bevestigt dit systeem een ticket aan die bepaalde vraag. Zo vindt er een eerste verdeling op onderwerp plaats. Dit is een van de voordelen van ticket software, hierdoor sorteer je namelijk vragen en kun je bepaalde onderwerpen direct doorsturen naar de betreffende werknemer. Het ticket geeft ook een status en prioriteit aan. Vragen en opmerkingen met een hoge prioriteit behandel je dan uiteraard als eerste. Hiermee verhoog je de klanttevredenheid. Dat is een wens van elke ondernemer.

Wat is de top vijf voordelen van ticket software?

Waarom zou je een ticket systeem gebruiken? Naast het feit dat dit systeem heel gebruiksvriendelijk is, is het ook nog heel snel en gericht. Werknemers kunnen hier gemakkelijk mee aan het werk en dit levert een gestroomlijnde service bij een helpdesk op. Maar dit zijn niet de enige voordelen van een ticketsysteem. Ik zet ze even op een rijtje:

  • 1. Optimale klantcommunicatie
  • 2. Status van het contact
  • 3. Duidelijke verantwoordelijkheden en opslaan van gegevens
  • 4. Integreerbaar met andere systemen
  • 5. Online ticketsysteem mogelijkheden

1. Optimale klantcommunicatie

De klantcommunicatie loopt met een ticketsysteem snel en gericht. Je ziet per vraag de prioriteit en kunt direct ingrijpen wanneer er problemen zijn bij een klant. Door het binden van een ticket aan een vraag zien je werknemers direct waar de service het meest dringend nodig is. De ticketing software geeft actiepunten duidelijk weer.

Sommige ticketsystemen hebben een mobiele app

2. Status van het contact

Ticketsystemen hebben het voordeel dat je direct ziet of een vraag nieuw binnenkomt of dat de vraag al langer in behandeling is. Ook afgeronde vragen zijn geregistreerd en je kunt in één oogopslag zien wanneer de klant voor het laatst contact had met je organisatie.

3. Duidelijke verantwoordelijkheden en opslaan van gegevens

Je kunt razendsnel zien wie verantwoordelijk is voor welke klantvraag. Medewerkers zijn gelinkt aan bepaalde vragen. Alle gesprekken zijn opgeslagen en ook historische klantgegevens zijn in te zien. Hierdoor wordt er snel ingespeeld op nieuwe, maar ook terugkerende vragen.

4. Integreerbaar met andere systemen

Het is een systeem dat erg gemakkelijk is in het gebruik. Ook is het daardoor integreerbaar met bijvoorbeeld Dropbox en Exchange. Hierdoor is het gemakkelijk om ondersteunende bestanden bij het gesprek te voegen om je verhaal te verduidelijken richting de klant.

5. Online ticketsysteem mogelijkheden

Dan het voordeel van het ticketsysteem en de mogelijkheden in de cloud. Ticketing software kan ook via de cloud gaan, dit is ideaal voor ondernemers die vaak onderweg zijn. Zo kun je online altijd en overal vragen en opmerkingen behandelen van je klanten. Ook zijn er apps ontwikkelt die het mogelijk maken een ticket systeem te downloaden voor op je tablet of smartphone. Dit maakt je heel mobiel, flexibel en snel.

Waarom ticketsysteem of andere support software gebruiken?

Een goed support systeem hebben en onderhouden is heel belangrijk. Zo vergroot je je klantenbestand en groeit het vertrouwen van je klant. Support software is een echte onmisbare ondersteuning voor je bedrijf. Denk hierbij aan ticket software, een helpdesk, klantenservice en chat programma’s. Zorg dat dit goed georganiseerd is zodat je klanten tevreden zijn en blijven. Nu je de voordelen van een ticketsysteem weet, hoef je er alleen nog maar een uit te zoeken.

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 68
CRM
Rating:
Reviews: te weinig reviews
Kassa

Het beginpunt voor je online software

Ontdek, vergelijk & vind de beste business apps met de selectietool
Vergelijk & probeer
Pauline - Online marketeer
Geschreven door:
Pauline van Putten
Online marketeer

Pauline is een enthousiaste en gedreven content marketeer met vlotte pen. Ze blogt over alle ins en outs van bedrijfssoftware en voorziet je van handige tips. Daarnaast studeert zij de master computercommunicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen en doet een marketing commissie bij een regionale radio- en televisiezender. In haar vrije tijd houdt ze van sporten, kokkerellen en festivals afstruinen.

Verder lezen


wat-is-het-beste-factuurprogramma.png

Hoe kies ik het beste factuurprogramma?

Het beste factuurprogramma kiezen in vijf stappen Facturen sturen wil elke ondernemer, want dit betekent...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
BTW-aangifte-doen-in-1-minuut-.png

BTW aangifte doen, welke mogelijkheden heb ik?

Hoe kan ik het beste mijn btw-aangifte doen? Het is meestal niet de leukste klus, maar iedere ondernemer...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
sales-software-crm.png

CRM sales software, hoe helpt het mijn organisatie?

Hoe CRM software kan helpen met sales CRM sales software zal niet automatisch contact opnemen met je...

Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer
Products