Wat is online projectmanagement software precies?

Online project management is essentieel voor elke onderneming en omvat het beheren van projecten die belangrijk zijn voor het bedrijf. Het is een manier waarop je taken van een bepaald project voorbereidt, organiseert, plant, uitvoert en afrondt. Bij dit project kunnen ook andere deelprojecten betrokken zijn, of zelfs andere bedrijven. Steeds vaker handelt men met gebruik van projectmanagement software dergelijke zaken efficiënter af. Met behulp van de filters vind je de beste project planning software voor jouw onderneming!

Salesforce

(0)
World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Gripp

Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

monday.com

100% customizable
E-mail integraties
Intuïtieve interface
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Teamleader

Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Silvasoft

Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

AFAS Software

Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Pipedrive

Drag-and-drop pipeline
Volledig aanpasbaar
Geweldige mobiele app
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Waaruit bestaat een project?

Projectadministratie is een complexe opdracht en vereist een doelgerichte, overzichtelijke aanpak. Dankzij projectmanagement software wordt het veel eenvoudiger om projecten te kunnen beheren en jouw bedrijf efficiënter te maken. Maar waaruit bestaat projectadministratie nu precies?

Online project management: de interactie

Het eerste proces van online project management omvat de samenwerking tussen medewerkers, wat een leidinggevende projectleider vereist. Alle betrokkenen moeten daarvoor inzicht hebben in de vorming van een team, en daarbij moeten ze bereid zijn om conflicten op te lossen en constructief te handelen. Een project veroorzaakt altijd wel een conflict, en duidelijkheid en transparantie zijn dan ook belangrijk. Dit wordt nog eenvoudiger door gebruik van projectmanagement software.

Online project management: de projectorganisatie

Ten tweede wordt bij een project aandacht besteed aan de bevoegdheden en taken die uitgevoerd moeten worden. Zo moet de opdrachtgever betrokken blijven bij het project gedurende de hele looptijd. Een projectmanagement programma biedt meer overzicht op de taken van elke partij waardoor misverstanden vermeden worden.

Online project management: de omgeving

Het doel van een project is de onderneming vooruit helpen om meer winst te maken en te groeien. Vooral bij complexe projecten is er nood aan een opvangnet van verschillende personen, zoals leveranciers, financiers, enzovoort. Deze verscheidenheid aan betrokken personen vereist een duidelijk overzicht, zodat de chaos plaatsmaakt voor orde en je efficiënter te werk gaat. Een project management software is daar het ideale gereedschap voor!

Projectmanagement software biedt veel voordelen

De uitvoer van het project

Bepaalde factoren zijn van groot belang bij een project, zoals tijd, geld, kwaliteit, organisatie en informatie. Als je een project opstart, wil je natuurlijk dat alles naar wens verloopt en verwacht je duidelijkheid en resultaten. Een projectmanagement software biedt je dan ook overzicht, zonder dat je daarvoor stapels papieren moet doorbladeren. Alle informatie over de stappen van het project, de betrokken personen en de manier van werken worden via de software geraadpleegd en veranderd, zodat je als bedrijfsleider aanpassingen maakt waar nodig en de juiste beslissing neemt. Een project is - vooral bij grotere ondernemingen - geen eenvoudige opdracht, en een projectmanagement software die transparantie verzekert is geen overbodige luxe meer.

De voordelen van online projectadministratie

Project planning software gebruiken voor het beheren van projecten biedt enkel voordelen. Zo wordt er meer structuur gecreëerd in het betrokken project, waardoor de werkzaamheden vlotter verlopen en er meer vooruitgang geboekt wordt. In het systeem wordt relevante informatie beheerd waaronder het gebruikte budget, eventuele deadlines, enzovoort. Zo weet elke medewerker wat zijn of haar taak is, en dat is een grote motivatie! Daarbij biedt project planning software je de mogelijkheid om kwaliteiten en kennis van verschillende mensen samen te brengen, waardoor een beter resultaat behaald wordt. Met online projectadministratie werk je tenslotte gelijk waar en wanneer informatie bij, waardoor je niet enkel papier bespaart, maar ook meer overzicht hebt op het project!

Verschillende project planning software vergelijken

In een bedrijfswereld waar het internet steeds belangrijker wordt, blijft het aanbod aan projectbeheer software alleen maar groeien. Door dit brede gamma aan mogelijkheden kan het als ondernemer soms moeilijk zijn om de juiste eruit te kiezen, en daarom is een vergelijking een uitstekend idee. Geen enkel projectbeheer software is hetzelfde. Zo verschillen de systemen op het vlak van kwaliteit en functionaliteit, waardoor ook de prijs erg kan verschillen. Als ondernemer wil je enkel het beste voor jouw bedrijf, en vermijd je maar al te graag kosten aan een projectbeheer software dat niet volledig aan je vereisten voldoet. Maak gebruik van de filters, en voor je het weet vind je de project planning software die perfect is voor jouw situatie.

Projectbeheer software gratis proberen

Online project management is een belangrijke tool voor ondernemingen die het beste uit hun projecten willen halen. Maar wat als je nu nog altijd niet goed weet welk programma het beste bij jouw bedrijf aansluit? Gelukkig bieden heel wat aanbieders een gratis proefperiode aan voor hun software, waardoor je deze eenvoudig uitprobeert. Daarna beslis je of de gekozen projectbeheer software precies datgene is wat je zoekt. Het managen van projecten is een ingewikkelde en uiterst belangrijke taak, en daar wil je dan ook de meest kwalitatieve online project management voor gebruiken.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products