Minox

Minox zorgt voor een optimale samenwerking tussen accountants en klanten.

Boekhouden
Minox Video
Minox Video

Over Minox

Minox ontwikkelt en verkoopt producten voor de finance professional, waarin 30+ jaar aan ervaring, passie en innovatie bij elkaar komen. Minox biedt ondernemers en hun accountants een unieke totaaloplossing. De oplossing bestaat uit hyper-efficiënte en compliant accounting software, een vernieuwende business app en een revolutionair ERP systeem.

Functionaliteiten

Boekhouden

UBL ready
Mobiele app beschikbaar
BTW overzicht
Elektronische BTW aangifte
BTW verlegd factureren
Facturen opstellen
Offerte opstellen
Betalingsherinnering opstellen
Debiteurenbeheer
Inkoopfacturen inboeken
Scan & herken
Vreemde valuta
Bankkoppeling
Bankafschriften importeren
Prijzen

Boekhouden

maandelijks

Proefperiode:
30 dagen proberen

Koppelingen

Minox heeft automatische koppelingen met de volgende software:

Mijnwebwinkel
Mijnwebwinkel
Webwinkel
Lightspeed
Lightspeed
Webwinkel, Kassa, Voorraadbeheer (+16)
Nappkin
Nappkin
Kassa
Woosa
Woosa
Webwinkel
i-Reserve Webreserveringen
i-Reserve Webreserveringen
Planning
Humanwave
Humanwave
Verlof en verzuim, HRM, Salarisadministratie (+1)
Simplicate
Simplicate
CRM (NL), Urenregistratie, Facturatie (+6)
Bizcuit
Bizcuit
Boekhouden, Bonnetjes, Scan en herken (+1)
Speedbooks
Speedbooks
Rapportage, Boekhouden

Het oordeel van Appwiki

Review scores

Opstarten

Gebruiksgemak

Support

Eindoordeel

Pluspunten

  • Bankkoppeling Bizcuit, waarmee je direct vanuit je boekhouding facturen kan betalen
  • Volledig ingericht op efficiënte samenwerking tussen ondernemer en financial
  • Verregaande automatisering mogelijk: beschikt over alle moderne boekhoudkundige functionaliteiten
  • Vele koppelingen mogelijk, onder andere met webshops-, kassa- en HR-systemen

Minpunten

  • Abonnement is enkel af te sluiten voor het resterende deel van het kwartaal (niet maandelijks opzegbaar)
  • Factuurmodule niet standaard inbegrepen in het basispakket, maar tegen meerprijs af te sluiten
  • Maken van offertes en periodiek factureren nog niet mogelijk in Minox (binnenkort wel beschikbaar)
  • Financiële dashboard niet in te zien via je mobiele telefoon

Opstarten

Minox is een boekhoudprogramma dat is ontwikkeld voor een optimale samenwerking tussen jou als ervaren ondernemer en je financiële medewerkers. Wanneer je Minox voor het eerst gebruikt kan de tool namelijk wat overweldigend aanvoelen voor iemand met weinig boekhoudervaring. Er zijn namelijk veel functies en er is maar een gering aantal aanwijzingen voor de gebruiker in de tool zelf.

Opstarten in Minox zal het prettigste verlopen wanneer je samenwerkt met een ervaren financial die je wegwijs kan maken in de tool. Het is geen programma waarmee je binnen een dag direct up and running bent, maar de investering is zeker de moeite waard. De tool stelt diverse video’s, tutorials en webinars beschikbaar waarmee je je verder kunt verdiepen in Minox.

Na een kleine opstartperiode is Minox door zijn moderne look en vele functionaliteiten een plezier om in op ontdekkingstocht te gaan. De tool is als een snoepjeswinkel met bakjes die je zelf nog open moet maken; je ontdekt langzaam maar gestaag steeds meer smaken en kleuren. Daarbij is de tool steeds positief verrassend.

Gebruiksgemak

Minox oogt op het eerste gezicht hip, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Door de originele opzet en de uitgebreide functionaliteiten van Minox duurt het wel even voordat de tool echt intuïtief gaat aanvoelen. Maar daarna is de tool door zijn vele mogelijkheden prettig in gebruik.

Deze tool biedt je als gebruiker een breed scala aan moderne functionaliteiten voor verregaande automatisering van je boekhouding. Minox is zo uitgebreid dat bijna elke boekhoudkundige wens te realiseren is, voor bijna elke branche. De factuursjablonen zijn professioneel en volledig te personaliseren. Het aanmaken van offertes en periodieke facturen is nog niet mogelijk in Minox, wat de tool wat minder geschikt maakt voor projectadministraties.

Minox biedt je alles voor een efficiënte samenwerking met je financials. Achter de schermen biedt Minox een professionele, stevige boekhoudtool. Hiermee realiseert je financial betrouwbare input voor het financiële dashboard, waarop jij je stuurgegevens hip en overzichtelijk kunt inzien.

Met de mobiele app versnel jij als ondernemer de verwerking van je inkoopfacturen. Er zijn diverse autorisatieniveaus in te stellen. Zo kan jij zelf bepalen wie welke handelingen mag uitvoeren.

Support

De telefonische klantenservice is goed bereikbaar en heel behulpzaam. Ik heb een vraag gesteld over de mogelijkheid tot het maken van offertes in Minox. De medewerker gaf aan dat dit helaas nog niet mogelijk is, maar wel zeer binnenkort gerealiseerd wordt in Minox.

Eindoordeel

Minox is een volwassen, modern boekhoudpakket met verrassend veel functionaliteiten. Het is ontworpen voor een ultieme samenwerking tussen de ondernemer en zijn financials. Het dashboard levert je als ondernemer alle stuurinformatie in een overzichtelijke en hippe format. De mobiele app versnelt de verwerking van je inkoopfacturen.

Achter de schermen is Minox boekhoudtechnisch ingericht en een snoepwinkel voor de ervaren financial. De tool is dan ook uitermate geschikt voor de al wat grotere MKB-ondernemer of ZZP’er met een uitdagende boekhouding. Voor hen die het meeste willen halen uit de samenwerking tussen hem/haar en zijn financiële medewerkers.

Minox biedt je een scherpe prijs/kwaliteit verhouding. Let wel goed op de bijkomende kosten voor extra opties bij je abonnement. Wanneer je als ZZP’er zonder boekhoudervaring op zoek bent naar een tool waarin je zelf je complete boekhouding eenvoudig kan opzetten en uitvoeren. Of wanneer je voor je projectadministratie een tool zoekt met een efficiënte workflow van offerte tot factuur. Dan is Minox waarschijnlijk niet het beste pakket voor jou.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products