Gratis boekhoudprogramma? Vind de boekhoudsoftware die bij je past

Wil je beginnen met een boekhouding bij te houden, maar heb je daar niet veel budget voor? Dan ben je hier aan het juiste adres. Aan de hand van de filters stel je in wat voor type bedrijf je hebt en wat je zoekt. Met een simpele druk op de knop vind je zo een gratis boekhoudprogramma in België terug.

Gratis voor starters!
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie
Groeit met je mee
Eenvoudig factureren
Werkt altijd en overal
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Persoonlijke service
Voor iedere branche
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Geen boekhoudkennis
Makkelijk & Compleet
Bespaar tijd & geld!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Duidelijke pricing
Incl. bankkoppeling
Gratis ondersteuning
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
Aanvullingen
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Werken met een gratis boekhoudprogramma in België

Met een van de vele kosteloze boekhoudprogramma's voer je gratis de boekhouding van je bedrijf. Je voert bijvoorbeeld in- en aankoopfacturen in, je krijgt resultatenrekeningen en balansen te zien en je houdt de basisadministratie bij aan de hand van een dergelijk programma. Afhankelijk van het exacte boekhouding programma dat gratis is, heb je hier meer of minder opties bij. Het spreekt dan ook voor zich dat een gratis boekhoudprogramma tijd- en vaak ook geldbesparend is voor ondernemers. Daarbij zijn er verschillende boekhoudprogramma's in België te vinden. Op deze pagina vind je een handig overzicht en de juiste match met wat jouw bedrijf nodig heeft.

Bespaar geld met een gratis boekhoudprogramma

Voordelen van een boekhouding programma dat gratis is

Waarom je kiest voor een gratis boekhoudprogramma uit België is vrij logisch: je bespaart er heel wat tijd en kosten mee. Dat komt voornamelijk omdat je minder een beroep moet doen op een boekhouder of een administratief kantoor. Bovendien neemt ook een boekhouding programma dat gratis is heel wat kleinere administratieve zaken over, wat zeer tijdsbesparend werkt. Maar waarom dan kiezen voor de gratis variant in plaats van een betalend pakket? In de eerste plaats heeft dat alles met de prijs te maken. Als starter heb je al genoeg kosten. De boekhouding zelf én gratis doen, wordt dan al snel interessant. Daarnaast is het zo dat gratis boekhoudprogramma's in België aan een KMO'er alles bieden wat je nodig hebt. De betalende pakketten zijn vaak gericht op grote bedrijven en bieden meer functies dan eigenlijk strikt noodzakelijk zijn.

De verschillen met betalende boekhoudsoftware

Logischerwijze zijn er wel degelijk redelijk wat verschillen tussen betalende software en een boekhouding programma dat gratis is. In de eerste plaats is het grote verschil dat de opties veel beperkter zijn. Je maakt gebruik van de basisfuncties en een standaard boekhouding voeren is geen enkel probleem. Wil je echter dieper gaan qua analyse of redelijk wat administratie kwijt? Dan ga je toch een betalende versie nodig hebben. Nu is het wel zo dat redelijk wat van de extra functies als KMO’er gewoon overbodig zijn. Denk dus goed na of het sop de kolen hierbij wel waard is. Een tweede grote verschil is dat betalende pakketten vaak op de groei gericht zijn. Het is geen enkel probleem de huidige operaties qua kwantiteit te vermenigvuldigen, wat niet altijd gezegd kan worden van een gratis boekhoudprogramma. Ten slotte valt het op te merken dat een gratis boekhoudpakket vaak veel gebruiksvriendelijker is en simpeler te hanteren valt dan betalende versies.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products