Een factuur sturen, hoe moet dat?

Een goede factuur sturen klinkt dan misschien wel eenvoudig, maar er komt heel wat bij kijken. Als ondernemer is facturen versturen bijna een dagelijkse bezigheid, aangezien je heel wat rekeningen verzendt en te maken krijgt met betalingsherinneringen, periodieke facturen en in sommige gevallen zelfs buitenlandse facturen. Een factuur sturen is echter maar het begin. Maar goed begonnen is half gewonnen. De opstelling van een factuur verdient hoe dan ook alle nodige aandacht. Een degelijk factuurprogramma - te vinden met de filters - is dan ook van belang.

#1 in Factureren!
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
IDEAL link op factuur
Incl. boekhouding
Gratis ondersteuning
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Onbeperkt factureren
Scan & Herken en UBL
iDEAL link op factuur
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Eenvoudig in gebruik
Alles met facturatie
Handige mobiele app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Eenvoudig factureren
Win veel tijd
220+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Met Scan & Herken
CRM & Bankkoppeling
Complete oplossing
Proefperiode
geen
Meer informatie
Offertes & facturen
Voor uren & producten
Factureer in huisstijl
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe factureren?
Aanvullingen
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Een factuur versturen met een factuurprogramma

Een facturatieprogramma geeft overzicht en brengt uniformiteit in de opstelling van een factuur. Dergelijke software geven je de mogelijkheid om meer te doen dan gewoon facturen te sturen. Bijvoorbeeld documenten in verschillende formaten versturen, bijlagen toe te voegen of vreemde valuta te berekenen. Een factuurprogramma wordt zelfs gebruikt om automatisch facturen te sturen, waardoor je als ondernemer heel wat tijd en energie bespaart die je dan in andere belangrijke zaken kunt steken.

Een factuur sturen gaan online heel gemakkelijk

Voordelen van het factuurprogramma

Een factuur sturen met een facturatieprogramma biedt echter nog andere voordelen. Zo bedien je eenvoudiger meerdere klanten tegelijk. Bepaalde klanten kopen meer dan één zaak of dienst bij jou, en sommige daarvan zullen de factuur te laat betalen of zelfs gewoon negeren. Hierdoor moet je als ondernemer ontelbare facturen sturen per jaar, en je wil natuurlijk dat deze de klant zo snel mogelijk bereiken. Een systeem om facturen te sturen is daarvoor de ideale oplossing. Je krijg een beter overzicht over de facturen, en je weet precies wanneer een herinnering of een factuur verstuurd werd naar de klant. Zo worden discussie over de betalingen effectief vermeden.

Het beste factuurprogramma kiezen voor jouw onderneming

Het aanbod aan facturatieprogramma's is enorm en elke soort heeft zijn unieke eigenschappen, voordelen en nadelen. Een duidelijke vergelijking kunnen maken is dus van groot belang als je enkel het beste wil voor jouw onderneming. Baseer je op je wensen en vereisten om een programma te kiezen, want zo ben je zeker dat je niet betaalt voor iets waar je eigenlijk niets aan hebt. Wat heb je precies nodig bij een factuur sturen? Wil je een factuur versturen in verschillende formaten? Heb je nood aan automatische herinneringen voor klanten? En wil je kortingen kunnen toevoegen aan facturen? Allemaal vragen die beantwoord dienen te worden als je kiest voor het facturatie programma dat het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Facturen versturen gratis uitproberen

Door het grote aanbod aan verschillende facturatie programma's is het soms moeilijk om direct te kiezen voor de beste optie. Daarom geven veel aanbieders je de mogelijkheid hun software gratis uit te proberen, zodat je weet waar je aan toe bent als je het programma koopt. Een factuur versturen met een facturatieprogramma is essentieel om het beste uit facturatie te halen, en dat is de zoektocht dan ook zeker waard.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products