ERP systeem voor meer efficiëntie binnen je bedrijf

Inzicht en controle zijn voor elke ondernemer belangrijk, maar bij een bedrijf is dat niet altijd zo eenvoudig. Je krijgt immers te maken met heel wat processen, waardoor je al snel geen overzicht meer hebt op wat er allemaal gaande is. Een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem biedt daar de perfecte oplossing voor, en is dan ook onmisbaar voor elke ondernemer. Het beste ERP systeem om jouw onderneming efficiënter en inzichtelijker te maken vind je door middel van de filters.

Voor iedere branche
>11.000 klanten
Eén totaaloplossing
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
1 centrale database
Branche specifiek
Hogere productiviteit
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

King Software

Gebruiksvriendelijk
Compleet
Goede begeleiding
Proefperiode
30 dagen
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie

Microsign Bedrijfssoftware

(0)
Alles-in-één software
Flexibel
Gebruiksvriendelijk
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  eenmalig
Meer informatie
Meer informatie

SAP

(0)
Stroomlijn processen
Betere beslissingen
Verlaag bedrijfskosten
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie

Unit4 Bedrijfssoftware

Flexibele ERP software
Eén complete oplossing
Voor dienstverleneners
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie

Logic4 bedrijfssoftware

(0)
Echt alles-in-één
Meer efficiëntie
400+ functies
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Type software
Primaire processen
Aanvullingen
Mobiele app voor:
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

ERP systemen: meer inzicht in alle bedrijfsprocessen

Een ERP systeem is een onmisbare tool voor bedrijven die inzicht hoog in het vaandel dragen. Je krijgt er controle mee over alle mogelijke bedrijfsprocessen waardoor je dus ook efficiënter te werk zult gaan. Of het nu gaat om inkoop, verkoop, management van het inventaris of human resource management; ERP biedt inzicht en overzicht op alle taken. Een ERP systeem brengt alle processen binnen de onderneming in kaart. Het gaat daarbij om een uitgebreide software die, afhankelijk van de onderneming waarin het wordt gebruikt, eenvoudig aangepast wordt. Zowel voor de metaalindustrie als dienstverlening of gelijk welke andere sector, ERP biedt je een duidelijk inzicht op alles wat er binnen en buiten het bedrijf aan het gebeuren is. De ideale oplossing voor ondernemers die nog meer controle willen over hun onderneming!

Een ERP systeem gebruiken via de cloud

Nog beter dan een ERP systeem is een ERP systeem waar je altijd en overal toegang tot hebt. Een online versie van een dergelijke software is daar het ideale voorbeeld van. Of je nu in het bedrijf aanwezig bent of op weg bent naar een klant, inzicht heb je altijd dankzij een dergelijke online software. De functies die bij een ERP software aanwezig zijn, worden op die manier geïmplementeerd dat je ze ook online kunt toepassen, zonder dat je hiervoor veel geheugen moet gebruiken op de computer. De cloud-variant van een ERP systeem werkt immers virtueel, waardoor de vele gigabytes die je normaal gezien nodig zou hebben nu vrij zijn, en plaats bieden voor andere belangrijk programma's.

Een ERP systeem biedt inzicht in alle bedrijfsprocessen

Een ERP systeem veilig met back-up

Bij geavanceerde cloud ERP programma's maak je eventueel ook gebruik van een back-up, waardoor je zelfs in het ergste geval alle informatie over belangrijke processen nog beschikbaar hebt. Je bedrijfsprocessen plannen is een opdracht die heel wat tijd en energie vereist, en ERP systemen worden dan ook beschouwd als de toekomst van de 'business planning' - de ideale oplossing voor de ondernemer die meer inzicht wil verkrijgen!

De voordelen van ERP software

Maar waarvoor gebruik je een resource planning systeem nu precies? Het is duidelijk dat het voordelen biedt voor een onderneming, zowel groot als klein, en daarbij komt dat je het bij een grote variëteit aan processen kunt inzetten. ERP systemen zijn zo gemaakt dat je ze voor alles kunt gebruiken, afhankelijk van het soort bedrijf. Zo is geen enkele onderneming hetzelfde, en is er dan ook altijd nood aan andere functionaliteiten. De voordelen van ERP systemen zijn echter altijd dezelfde: 1. Je bespaart tijd door de bedrijfsprocessen beter op elkaar aan te sluiten 2. Je bespaart kosten door inefficiëntie en fouten te vermijden 3. Je hebt een grote voorsprong op concurrerende bedrijven, onder andere door goed contact met klanten. 4. Inzicht betekent macht. Als je meer controle en zicht hebt op de verschillende processen binnen je bedrijf opent dit de deur naar meer mogelijkheden en kansen

Verschillende systemen vergelijken

ERP systemen komen in verschillende soorten, en net zoals dat bij andere software het geval is, is goed vergelijken belangrijk. Het grote aanbod aan diverse programma's maakt het immers niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken. Bepaalde programma's leggen bijvoorbeeld de nadruk op personeelsgerelateerde zaken, terwijl bij andere bedrijven vooral het productieproces belangrijk is en duidelijk in kaart gebracht moet worden. Bij het vergelijken van ERP systemen houd je rekening met waar je precies naar op zoek bent. Enkel door op zoek te gaan naar de software die aan al je criteria voldoet, kun je je onderneming immers uitrusten met een degelijk ERP systeem voor planning, calculaties, communicatie, enzovoort.

Gratis proberen

De concurrentie tussen aanbieders van ERP systemen wordt steeds groter, en als ondernemer zie je al snel het bos niet meer door de bomen. Gelukkig geven veel aanbieders je de mogelijkheid hun software gratis uit te proberen waardoor je beter en doeltreffender inschat of de software iets voor jou is. Een dergelijk systeem is immers van groot belang om je bedrijf efficiënter te maken, en dat is de zoektocht naar de ideale software méér dan waard.

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products