Het nut van een CRM systeem vergelijken voor jouw bedrijf

CRM (of Customer Relationship Management) is een strategie bij bedrijven waarbij de klant centraal staat. Dit zorgt ervoor dat je je als ondernemer beter positioneert ten opzicht van de concurrentie, juist omdat je beter inspeelt op klantbehoeften. CRM is echter een complexe bezigheid die heel wat inzicht en kennis vereist. Dankzij CRM systemen, te vinden door middel van de filters, wordt dit gelukkig iets eenvoudiger door onder andere de mogelijkheid een klantenbestand bij te houden, waardoor zowel de groei van je bedrijf als een goede relatie met je klanten een zekerheid wordt. De klant én de onderneming zelf hebben baat bij CRM systemen en de voordelen die het biedt. Daarbij is het wel essentieel CRM systemen te vergelijken.

(0)
World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
Realtime samenwerken
Nederlandse helpdesk
Verhoog je omzet!
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles-in-1 oplossing
Realtime inzicht
80% sneller factureren
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Ruim 14.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Drag-and-drop pipeline
Volledig aanpasbaar
Geweldige mobiele app
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Voor iedereen toegankelijk

CRM software komt in ontelbare soorten met elk hun eigen karakteristieke voor- en nadelen en uitbreidingsmogelijkheden. Welk CRM systeem je kiest, hangt volledig af van waar je naar op zoek bent, maar binnen het aanbod van diverse aanbieders is er voor elk wat wils. Sommige pakketten zijn de ideale oplossing voor kleine ondernemingen, terwijl andere dan weer geschikt zijn voor grote multinationals. Of het nu gaat om een kleine webshop of een internationaal bedrijf, er is voor elke situatie een CRM software die perfect aan de eisen voldoet!

Het belang voor uw onderneming

De online wereld blijft steeds verder groeien, en het is dan ook niet verwonderlijk dat bedrijven gebruikmaken van dit kanaal om een groter publiek te bereiken. Maar ook andere aspecten van het bedrijfsleven worden steeds vaker via het internet gedaan. Of je nu de boekhouding doet of e-mails wilt checken, alles gebeurt online. En dat is niet anders als het gaat om de relatie met je klanten. Met online CRM software houd je alle klanten bij, sla je informatie over hen op en heb je deze altijd bij de hand, waar en wanneer dan ook. Je wijzigt eenvoudig gegevens en past op pad het klantenbestand aan. Kortom, je bent niet meer beperkt door één vaste locatie of één vaste computer.

Essentieel voor een goede klantrelatie

CRM heeft als doel klanten te werven en de relatie met hen te onderhouden en te verbeteren. Essentieel dus voor elke ondernemer die die relatie hoog in het vaandel draagt. Zowel voor kleine als grote ondernemingen biedt CRM enorme voordelen. Zo is de relatie met klanten bij kleine bedrijven nog belangrijker. Dankzij een CRM software wordt een zekere loyaliteit gecreëerd die ervoor zorgt dat klanten tevreden zijn en vast blijven. Optimaal gebruikmaken van de voordelen die een dergelijke software biedt, begint bij de juiste keuze maken voor jouw bedrijf. Op die manier ontdek je dat CRM kansen biedt die de groei van je bedrijf positief zullen beïnvloeden.

Meer omzet dankzij een doeltreffend CRM systeem

CRM systemen leggen daarbij ook kansen bloot in verband met sales, upsell en cross, waardoor je er meer omzet mee genereert. Loyale klanten zullen daarbij meer uitgeven. Met een CRM software stroomlijn je alle processen, van marketing tot de verkoop, en wordt je bedrijf efficiënter. Het nut van relatiebeheer met klanten voor een grotere omzet is dus zeker en vast bewezen!

crm-systeem

Efficiëntere service leveren

Een CRM software leert je vervolgens je klanten beter kennen. Dit is immers essentieel om ze meer persoonlijke aandacht te geven en een betere service te kunnen leveren! CRM baseert zich onder andere op telefonische vragen, waarbij duidelijke antwoorden zorgen voor meer klanttevredenheid en deze dus sneller terug zullen komen. Ook worden zogenaamde cold calls toegepast, waarbij je de mening en ervaring van bestaande klanten gebruikt om nieuwe kopers aan te trekken. Door CRM systemen te vergelijken vind je de passende software voor excellente klantenservice.

De integratie met andere werkzaamheden

Hoe nuttig een CRM systeem ook is, vaak verzetten medewerkers van een bedrijf zich hier stellig tegen, omdat ze het zien als een extra taak die ze moeten uitvoeren. Maar CRM kan eenvoudig geïmplementeerd worden in de aanpak van het bedrijf, waardoor deze niet hoeft te veranderen. Daarbij zorgt CRM juist voor tijdsbesparing doordat processen efficiënter verlopen en doelgerichter zijn. Tenslotte zijn de gegevens centraler beschikbaar en hoeven deze slechts één keer ingevoerd te worden. Het neemt dus eigenlijk juist een deel van de last van werknemers weg!

Stimulatie van de samenwerking dankzij een goed CRM

Vaak wordt gedacht dat de digitalisering van bedrijfsprocessen ervoor zorgt dat die minder 'menselijk' worden. Maar niets is minder waar. CRM brengt afdelingen van de onderneming juist samen, waardoor deze beter kunnen samenwerken aan één overkoepelend doel: tevreden klanten. En dit zorgt voor een sterker groepsgevoel. Zo kunnen sectoren zoals sales, marketing en klantendienst optimaal samenwerken op basis van dezelfde gegevens, waardoor zowel de communicatie als de verstandhouding tussen deze afdelingen beter verloopt. CRM biedt dus niet enkel voordelen voor de klant, maar versterkt ook het bedrijf op zich!

Vergelijken loont zich

Een CRM systeem is een meerwaarde voor elk bedrijf, groot of klein. De zoektocht naar de beste CRM is echter geen eenvoudige opdracht, en CRM systemen vergelijken tussen diverse aanbieders is dan ook een goed idee. Elk CRM is anders, en dankzij de filters vind je dan ook de beste opties voor jouw specifieke situatie. Sommige software biedt je de mogelijkheid om contactmomenten met klanten bij te houden, waardoor je perfect weet wanneer en op welke manier je met hen hebt gecommuniceerd. Andere CRM systemen geven je dan weer de mogelijkheid een marketingcampagne op te stellen. CRM systemen vergelijken loont zich daarom altijd.

Meer succes bij klanten met een passend CRM systeem

Of je nu nood hebt aan gedetailleerde klantgegevens, betere bedrijfsprocessen of uitgebreide bellijsten, er bestaat een CRM software voor elke situatie. De relatie met klanten is een essentieel aspect van elke onderneming, en dankzij CRM is het aangaan, onderhouden en verbeteren daarvan geen uitdaging meer. Klanten vormen de basis van je onderneming, en verdienen dan ook de nodige aandacht. Enkel zo kan je immers succesvol worden en blijven groeien!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products