Wat is CRM software precies?

CRM of Customer Relationship Management is een strategie waarbij de relatie met de klant centraal staat bij de bedrijfsvoering. Alle afdelingen van een bedrijf hebben hierbij als doel de relatie met de klanten te verbeteren en in te spelen op diens behoeften - zowel bij onder andere de klantenservice, maar ook bijvoorbeeld logistiek. Een implementatie van CRM in je bedrijf is dan ook de beste manier om klantgerichter te gaan werken, en daar is een goede CRM software het ideale gereedschap voor. Door middel van de filters vind je de beste software voor jouw bedrijf door de relatie met klanten te verbeteren.

Salesforce

(0)
World leading CRM
Meest compleet
Minder administratie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Silvasoft

Compleet relatiebeheer
Eigen velden
Dynamische lijsten
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

AFAS Software

Complete ERP-oplossing
Forecasts & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

Pipedrive

Drag-and-drop pipeline
Volledig aanpasbaar
Geweldige mobiele app
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
(0)
Eenvoudig & gratis CRM
Intuïtieve interface
Alles-in-één CRM
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
 Gratis
Meer informatie
Meer informatie
E-mail koppeling
Agenda koppeling
API beschikbaar
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 15,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Ruim 16.000 gebruikers
Gebruiksvriendelijk
Krachtige Timeline
Proefperiode
14 dagen
Prijs
€ 110,00  vanaf
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Primair CRM proces
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Sales
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

De rol van een goed CRM in jouw bedrijf

CRM is een essentieel onderdeel voor het opbouwen van goede klantrelaties, met als doel beter op hun behoeften te kunnen inspelen. CRM software dient om meer informatie te verwerven wanneer en hoe je met klanten hebt gecommuniceerd, wat die relatie dus veel persoonlijker maakt. Dit is niet enkel van belang voor de onderneming, maar ook voor de klant zelf. Dergelijke software biedt daarnaast enkele praktische voordelen, zoals de mogelijkheid om een bellijst bij te houden, reclamecampagnes automatisch op te stellen, et cetera.

In de cloud

CRM in de cloud is een soort verzamelnaam voor diverse CRM systemen die je online gebruikt. Zo maakt cloud computing het eenvoudiger om online of met een app te werken, en dat heeft zo zijn voordelen. De software is bijvoorbeeld altijd beschikbaar, zolang je maar verbonden bent met het internet. Daarbij hebben meerdere gebruikers toegang tot het programma, waardoor ze vanop afstand CRM gegevens kunnen zien of aanvullen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld vaak op weg bent, of bij klanten op bezoek bent. Tenslotte verbind je de CRM in de cloud gemakkelijk aan andere applicaties die zelf niet in de cloud aanwezig zijn.

Succesvol zakendoen met CRM in de cloud

CRM in de cloud biedt echter ook nog andere voordelen zoals beschikbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en een groot aanbod aan toepassingsmogelijkheden en functies. Steeds meer bedrijven maken dan ook gebruik van een dergelijke software om hun online bedrijfsvoering een niveau hoger te tillen - en dus succesvoller zaken te kunnen doen.

CRM software vergelijken: noodzakelijk voor je onderneming

Net zoals dat bij iedere software het geval is, zijn er ontelbare aanbieders van CRM software met elk hun unieke voordelen en eigenschappen. Dit aanbod is vaak zo groot dat je het bos niet meer door de bomen kan zien. Welnu, hoe maak je de juiste keuze voor de passende CRM software om jouw bedrijf te helpen groeien? Een duidelijke vergelijking maken tussen verschillende mogelijkheden is immers dé oplossing teneinde het beste uit de software te halen en de relatie met je klanten te optimaliseren. Hiervoor maak je gebruik van relevante filters, op basis waarvan de beste systemen gezocht worden voor jouw persoonlijke situatie. Als je bijvoorbeeld een software zoekt waarmee je eenvoudig e-mails inplant, dan selecteer je die filter en je krijgt direct de beste opties te zien.

crm-software

Betaal niet te veel

Ook de prijs is belangrijk bij het kiezen van een goede software, en die is per aanbieder dan ook zichtbaar. Soms wordt je hiervoor een éénmalig vast bedrag aangerekend, bij andere opties betaal je dan weer maandelijks een klein bedrag. Hoe dan ook kan de kostprijs van CRM software niet op tegen de voordelen die het je onderneming biedt. Bovendien heb je als ondernemer zo meer tijd over voor andere belangrijke zaken, zoals het verkopen van producten en het promoten van je bedrijf!

Waarom kies je voor een CRM systeem?

CRM neemt in het bedrijfsleven een steeds belangrijkere rol in, en dan vooral online. Klanten worden graag in de watten gelegd en ze zullen dan ook sneller beroep doen op een bedrijf dat daarvoor zorgt! Of het nu gaat om een klein, beginnend bedrijf of een grote multinational, aandacht voor de klant is essentieel. En met CRM software doe je dat zo goed en secuur mogelijk.

Met klantdata meer verkoop

Het klantgericht handelen begint bij koopgedrag van en informatie over klanten, waardoor je deze beter kunt helpen. Zo kunnen doelgerichte e-mails verstuurd worden naar een bepaalde klant, waarin een product wordt aangeboden waar hij of zij in geïnteresseerd is. Daarbij ben je er altijd zeker van dat de info die je hebt ook correct is. Op die manier onderhoud je de relatie met je klanten beter waardoor deze zich belangrijker voelen en dus sneller producten of diensten zullen kopen. Bovendien is het dankzij dergelijke software veel eenvoudiger om updates te doen en notities toe te voegen die bij een bepaalde klant belangrijk zijn. Dit zorgt ervoor dat je altijd de meest recente gegevens van de klant ter beschikking hebt, waardoor je geen flaters begaat en de bezoeker efficiënt begeleidt.

Vergelijken is zeker en vast de moeite waard

Net zoals dat bij alle investeringen het geval is, kan het enorme aanbod aan CRM programma's vaak zo overweldigend zijn dat je onmogelijk een keuze kunt maken. De zoektocht naar het beste CRM systeem is niet altijd even gemakkelijk, aangezien je met heel wat factoren rekening moet houden. Juist daarom is het gebruik van een vergelijking tussen diverse aanbieders zo nuttig.

De beste CRM software vergelijken voor jouw onderneming

Ontelbaar veel software pakt uit met verschillende uitbreidingen, allen met hun eigen unieke voordelen (en natuurlijk ook nadelen). Een weloverwogen en slimme keuze maken begint dan ook bij het naast elkaar plaatsen van de mogelijkheden, waarna je kijkt welke optie het best bij jouw onderneming past en aan al je eisen en verwachtingen voldoet. Enkel zo ben je zeker van een optimale verhouding met je klanten, en dat zal het succes van je bedrijf natuurlijk alleen maar positief beïnvloeden. CRM software vergelijken is een essentiële stap voor iedere ondernemer die het beste uit zijn bedrijf wil halen!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products