Vind boekhoudsoftware die bij jou past

Op zoek naar boekhoudsoftware om toch wat werk uit jouw handen te nemen? Dan zit je op deze pagina goed. Hier vind je een groot aantal aanbieders van dergelijke software terug. Maak gebruik van de filters om de juiste fit voor jou te vinden. De volgende stap? Gelijk aan de slag gaan!

#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
35+ jaar ervaring
Gratis ondersteuning
Vanaf € 15.- per maand
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
No hands accounting
Verbind al je software
Met gratis mobiele app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Online factureren
Herinneren en aanmanen
Btw-aangifte
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Supermakkelijk
Boekhouden wordt leuk!
Start GRATIS
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Boekhoudsoftware: alles wat je moet weten

In vroegere tijden werd de boekhouding van ondernemers uitsluitend in handen gegeven aan boekhouders. Deze maakten de balansen op, stelden winst- en verliesrekeningen op en deden vaak ook de belastingaangifte. Technologie staat echter niet stil en vandaag de dag is er dan ook een alternatief voor de boekhouder. Dat betekent dat je als ondernemer niet meer moet vertrouwen op een extern persoon of een administratiekantoor. Boekhoudsoftware heeft heel wat van de taken van de boekhouder overgenomen en kan in de regel automatisch de correcte berekeningen maken. Zo weet je hoe veel belastingen je moet betalen of terugkrijgt, hoe de winst- en verliesrekening eruit zal zien en eigenlijk alles waar je vroeger voor op afspraak naar de beste man moest.

Ook voor de kleinere administratie

Met een modern boekhoudpakket kan je echter nog veel meer doen dan enkel deze grote berekeningen. De software automatiseert een groot deel van jouw boekhouding. Zo leg je bankafschriften vast, verwerk je inkoop- en verkoopfacturen en wordt de dagelijkse financiële administratie op orde gehouden. Het grote voordeel is vanzelfsprekend dat je zelf eigenlijk weinig verstand moet hebben van boekhouden: de boekhouding software doet alles voor je. Een dergelijk pakket is dan ook de ideale oplossing voor startende ondernemers zonder veel boekhoudkundige kennis. Daarnaast bieden heel wat boekhouding software pakketten extra functionaliteiten voor subadministraties. Je telebankiert met de software, stuurt mailings, doet aan relatiebeheer en registreert de gepresteerde uren. Het mag duidelijk zijn dat een dergelijk administratie software pakket behoorlijk allesomvattend is.

Tijd besparen dankzij jouw pakket

Als ondernemer wil je natuurlijk snel kunnen boekhouden en tijd overhouden voor wat echt van belang is: het ondernemen zelf. Randzaken als urenregistratie, administratie en boekhouden nemen zonder boekhoudpakket vaak heel wat tijd in. Dure tijd die niet te factureren valt bij een klant. En dan spreken we nog niet over de btw-aangifte, het berekenen van de balans en nog meer 'ballast'. Een duidelijk voordeel van dergelijke administratie software is dan ook dat door al dit werk uit handen te nemen je heel wat tijd bespaart. Een tijdsbesparing die dan misschien niet gelijk in de omzet te zien zal zijn, maar wel een gigantisch verschil qua efficiëntie maakt. En dat is behoorlijk wat waard.

Bespaar geld dankzij boekhoudsoftware

Geld besparen dankzij jouw boekhoudprogramma

Met jouw boekhoudsoftware bespaar je in de eerste plaats al tijd en geld door zelf het werk niet te moeten doen. Er is echter nog een veel directere manier waarom boekhouding software geld bespaart voor ondernemers. Jammer genoeg kan je als entrepreneur niet om administratie en boekhouding bijhouden heen. Het logische resultaat is dat heel wat zaakvoerders hun boekhouding uitbesteden aan een administratiekantoor of boekhouder. Op die manier geraakt het werk wel gedaan, maar het mag gezegd worden dat dit een aardige duit kost. Door zelf aan te slag te gaan met een boekhoudprogramma bespaar je deze hele uitgavenpost. Geld besparen zonder aan kwaliteit of service in te leveren: is dat nu niet de droom van elke ondernemer?

Hoe boekhoudsoftware terugvinden?

Als je voor het eerst de wondere wereld van de administratie software binnenstapt, zie je door het bos de bomen niet meer. Er zijn zo veel programma’s op de markt dat het schier onmogelijk is om zelf een oordeel te vellen. Komt daar nog eens bij dat het gros van de aanbieders niet alleen andere functionaliteiten verwerkt, maar bovendien elke softwareaanbieder eigen specifieke benamingen gebruikt. Het resultaat? Een wirwar van jewelste die op zijn zachtst gezegd niet echt prettig werken is. Gelukkig hebben wij alle informatie voor je verzameld en op een zo overzichtelijk mogelijke manier ten toon gesteld. Dat is dan ook de beste manier om dergelijke boekhouding software terug te vinden: je wensen ingeven bij de filters en zoeken maar.

Waar moet je op letten?

Op zoek naar boekhoudsoftware, maar niet zeker waar je best op let? Hier zijn alvast enkele aspecten die je zeker in overweging moet nemen om een goede keuze te maken. 1. Heb je een accountant en met welke software werkt die? 2. Is er in jouw branche branchespecifieke software? 3. Ken je zelf iets van boekhouden? 4. Is de administratie software die je op het oog hebt gericht op de groei? 5. Is er een uitbreiding mogelijk naar bijvoorbeeld CRM? 6. Ben je van plan on- of offline te werken? Pas als je een antwoord hebt op al deze vragen ben je echt in staat om een deskundige vergelijking tussen pakketten te maken. Zo spreekt het voor zich dat als je iets kent van boekhouden een minder uitgebreid pakket nodig is, dat branche-specifieke software altijd interessant is en het kostenbesparend werkt als jouw accountant gelijk alles in kan lezen.

Wat kost het?

Wat boekhoudsoftware exact kost, is een vraag waar eigenlijk geen antwoord op is. Dat hangt immers van heel wat factoren af. Zo is het in de eerste plaats belangrijk om mee in rekening te nemen wat de aangeboden functionaliteiten zijn. Er is boekhouding software op de markt die slechts de basisfunctionaliteiten aanbiedt en er zijn pakketten te vinden waar je echt alles mee kunt registreren. Het spreekt voor zich dat deze laatstgenoemde duurder zal uitvallen. De prijs hangt dan ook in grote mate af van de functionaliteit. Wel zijn er een aantal aanbieders die een gratis proefmaand aanbieden en is het belangrijk te weten wat voor zaak je hebt. Als KMO’er is de kans groot dat je heel wat functies van de duurdere programma’s eigenlijk niet nodig hebt. Deze zijn vaak ontwikkeld voor de grotere bedrijven en verliezen soms de noden van kleinere ondernemers uit het oog.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products