Een boekhoudprogramma voor een efficiëntere bedrijfsvoering

De boekhouding is een belangrijk onderdeel van elke onderneming, en hoewel het niet het leukste deel is, vereist het niettemin een doeltreffende aanpak. Enkel zo wordt de onderneming efficiënter en haal je er het beste uit. Een boekhoudprogramma is het handigste gereedschap om die boekhouding te doen, en wel dankzij de vele voordelen die het biedt. Jouw boekhouding ook efficiënter? Gebruik dan de filters en zie welke software het beste aan jouw vereisten voldoet.

e-Boekhouden.nl

500.000 gingen je voor
Snelle btw-aangifte
15 maanden gratis
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie

Ficsus.nl

Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link
Proefperiode
35 dagen
Meer informatie

SnelStart

Onbeperkt factureren
Eenvoudig in gebruik
Persoonlijke support
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

Moss

(0)
47% stijging
Automatisch boekhouden
OCR-software
Proefperiode
onbeperkt
Meer informatie

Twinfield

Persoonlijke service
Consultancy en service
300+ koppelingen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

AFAS SB

#1 volgens accountants
Met Scan & Herken
Probeer 1 maand gratis
Proefperiode
1 maand
Meer informatie

MoneyMonk

Compleet en eenvoudig
Uitstekende support
Maandelijks opzegbaar
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Bekijk resultaten
Jouw vergelijking
0

Een boekhoudprogramma in België maakt boekhouden eenvoudiger

Bij offline boekhouden moet je eerst een programma installeren op de computer, waarna je daarmee de boekhouding steeds aanpast. Het voordeel hiervan is dat je geen nood hebt aan een internetverbinding en meestal gratis gebruik kunt maken van de software. Online boekhouden biedt echter enkele voordelen in vergelijking met de offline software, en een duidelijk overzicht daarvan is dan ook essentieel.

Tijd besparen dankzij een online boekhoudprogramma

De boekhouding voeren is zelden het leukste onderdeel van een onderneming, en je bespaart er dan ook liefst zoveel mogelijk tijd op. Dankzij een online boekhouding programma is dat mogelijk, ten eerste omdat je maar één keer bepaalde gegevens moet invullen die altijd gebruikt worden om het jaaroverzicht en bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening op te stellen. Vervolgens biedt een boekhoudprogramma de mogelijkheid om te koppelen met andere systemen en instellingen zoals de belastingdiensten, de kassa, webwinkel enzovoort. Deze koppeling zorgt ervoor dat gegevens van klanten en ook leveranciers automatisch ingevoerd worden, wat jou dus heel wat werk bespaart. De boekhouding wordt dus in feite gedeeltelijk geautomatiseerd. Een boekhoudprogramma geeft je daarbij een actueel overzicht van de financiële administratie - een niet onbelangrijk aspect van de onderneming! Hiermee kun je immers de juiste beslissingen maken en groeien als bedrijf.

Een boekhoudprogramma heeft veel voordelen

De boekhouding altijd en overal kunnen voeren

Met een boekhouding programma is het mogelijk om gelijk waar, gelijk wanneer de boekhouding te doen, waardoor je altijd op de hoogte bent van de meest recente informatie. Ben je onderweg of bij een klant? Zelfs op die momenten kun je de boekhouding raadplegen om te achterhalen of een factuur al betaald is of wanneer de laatste levering is doorgekomen. Ook als je je eigen computer niet bij de hand hebt of de boekhouding liever met een tablet beheert, is dergelijke software ideaal, aangezien ze op diverse browsers gebruikt kan worden. Of je nu gebruikmaakt van een Mac of een Linux, een boekhoudprogramma in België kan altijd toegepast worden.

Meegroeien met de onderneming dankzij een boekhouding programma

Het doel van elk bedrijf is groei, en dat betekent een hogere omzet en meer klanten. Bij de groei van de onderneming evolueert echter ook de administratie en de boekhouding, waardoor bijvoorbeeld Excel niet meer volstaat om alles efficiënt te kunnen verwerken. Zo kan het zijn dat je nood hebt aan meer functionaliteiten, dat je werkt met een CRM software of zelfs een webshop. De basisfuncties zijn met andere woorden niet langer genoeg, en er is nood aan uitbreiding. Met een boekhoudprogramma werk je op grotere schaal en beschik je over meer functies, waardoor de boekhouding meegroeit met je bedrijf. Of het nu gaat om een klein, beginnend bedrijf of een grote multinational, de boekhouding kan aangepast worden aan de eisen.

Excel boekhouding als doeltreffend alternatief

Boekhouden kan zowel offline als online, maar je kan ook bijvoorbeeld gebruikmaken van Excel, wat vooral handig bewijst te zijn als je niet meer dan een paar facturen verstuurt mer maand. Dergelijke programma's bieden echter steeds minder efficiëntie in vergelijking met de online software, tenzij je kennis over Excel uitgebreid is en een dergelijke optie beter past bij je onderneming. Bepaalde websites bieden een pakket aan met gratis voorbeelden waarin je de administratie kunt regelen via Excel. Zo kun je uitproberen of het programma je bevalt en of je de boekhouding er goed mee kunt beheren.

Het beste boekhoudprogramma kiezen voor jouw bedrijf

Als je het beste boekhoudprogramma wilt vinden dat volledig aan jouw vereisten en wensen voldoet, dan is het belangrijk een vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders. Kiezen voor het beste boekhoudprogramma begint bij jezelf vragen te stellen over waar je nood aan hebt: 1. Wil je facturen opstellen en versturen? 2. Moet je vreemde valuta kunnen verwerken? 3. Wil je betalingsherinneringen kunnen opstellen? 4. Wil je één of meerdere administraties beheren? 5. Heb je nood aan een boekhouding-applicatie op je smartphone of tablet? 6. Wil je aangiftes elektronisch kunnen doen? Op basis van deze vragen beslis je welk boekhouding programma je nodig hebt om de boekhouding efficiënter te kunnen doen en je bedrijf te doen groeien.

Een boekhoudprogramma in België voor zelfstandigen en bedrijven

Als zelfstandige is het belangrijk om zuinig met tijd om te springen, vooral op het vlak van administratie en de boekhouding. Dankzij een boekhoudsoftware heb je altijd en overal zicht op je kosten en baten - en dat is van groot belang als groei en winst je primaire doelen zijn. Vaak hebben aanbieders specifieke pakketten voor zelfstandigen en bedrijven, die perfect zijn afgestemd op de vereisten van kleinere ondernemers. Zo kan het zijn dat je onderneming geen nood heeft aan complexe functies of uitgebreide rapporten - en dus dure software. Dankzij de zoekfunctie kom je dan ook snel te weten welke software het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Een boekhoudprogramma in België uitproberen: het kan!

De zoektocht naar het beste boekhoudprogramma is niet altijd een eenvoudige, en het is dan ook belangrijk dat je eerst de software kunt uitproberen voor je er serieus mee aan de slag gaat. Gratis een dergelijk programma uitproberen is gelukkig een mogelijkheid, en biedt de kans om een weloverwogen keuze te maken. Enkel zo kun je immers het beste uit je boekhouding halen om je onderneming naar de top te helpen!

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products