Het beste boekhoudpakket voor jouw bedrijf

De boekhouding is één van die taken binnen een onderneming die heel wat tijd en energie vraagt. Als ondernemer ga je dan ook op zoek naar manieren om dit sneller en efficiënter te kunnen doen. De boekhouding doen door middel van Excel en Word is natuurlijk een mogelijkheid, maar in een bedrijfswereld waar het internet steeds belangrijker wordt en de boekhouding steeds complexer is een digitaal boekhoudpakket een betere optie. Door middel van de filters vind je het boekhoudpakket dat perfect aansluit op de vereisten van jouw onderneming!

#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
35+ jaar ervaring
Gratis ondersteuning
Vanaf € 15.- per maand
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Online factureren
Herinneren en aanmanen
Btw-aangifte
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
No hands accounting
Verbind al je software
Met gratis mobiele app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Supermakkelijk
Boekhouden wordt leuk!
Start GRATIS
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

De voordelen van online boekhoudpakketten

Een online boekhoudpakket biedt enkele interessante voordelen voor jouw bedrijf, en is de zoektocht dan ook meer dan waard. Een efficiënt boekhoudprogramma is onmisbaar voor elke onderneming die efficiënter de boekhouding wil voeren en zuiniger wil omspringen met tijd.

Tijd besparen met boekhoud software

De boekhouding doen is meestal niet de favoriete taak van de ondernemer, en je wil hier dan ook zoveel mogelijk tijd op besparen. Dat is eenvoudig met behulp van een programma, waarbij je gegevens maar één keer moet invullen. Deze worden dan automatisch doorgerekend naar onder andere de winst- en verliesrekening en het jaaroverzicht.

Een boekhoudpakket biedt veel voordelen

Meer overzicht met de juiste software

Een online boekhoudpakket biedt daarnaast een duidelijk, up-to-date overzicht op al je administratie - en dat is essentieel voor de onderneming. Enkel zo maak je immers goede beslissingen die je bedrijf helpen groeien! Een online boekhoudpakket geeft je dus meer zicht op en controle over administratie, waardoor je tijd bespaart en doelgerichter werkt.

Altijd en overal de boekhouding bij de hand

Een passend boekhoudprogramma biedt je de mogelijkheid om gelijk waar en wanneer de boekhouding te doen. Zo beschik je altijd over de meest recente gegevens, of je nu bij een klant bent of in de auto zit. Als je bijvoorbeeld wil weten of de klant al een factuur heeft betaald, of wanneer je de laatste keer geleverd hebt aan een bepaalde klant, dan biedt een boekhoudpakket de oplossing. Ook als je de boekhouding liever via smartphone of tablet regelt, maak je gebruik van een dergelijk pakket. Deze werken immers op de meeste webbrowsers, en iedere ondernemer heeft er baat bij, welk apparaat je ook gebruikt!

Een boekhoudpakket groeit mee met je bedrijf

Het doel van elk bedrijf is groeien, en daardoor evolueert ook de inrichting van de onderneming en de manier waarop bedrijfsprocessen en administratie beheerd worden. Bij groei komt een andere boekhouding kijken, en voor je het weet volstaat Excel niet meer om die efficiënt te kunnen regelen. Boekhoudpakketten groeien mee met je onderneming zodat je beroep kunt doen op vernieuwende functionaliteit als je daar nood aan hebt. Zo kan het zijn dat je met meerdere systemen werkt, waaronder CRM of een webwinkel, omdat de basisfuncties niet langer genoeg zijn om aan de noden van je bedrijf te voldoen. Een boekhoudpakket wordt eenvoudig opgeschaald zodat je over meer opties beschikt - en dus kunt blijven groeien. Of het nu gaat om een kleine of een grote administratie, een dergelijk pakket past zich volledig aan de vereisten aan, en is dus dé oplossing voor groeiende bedrijven!

Boekhoudpakketten vergelijken en de beste optie kiezen

Bij de keuze voor een pakket komt heel wat kijken en omvat enkele belangrijke factoren. Zo stel je jezelf best de volgende vragen voor je een keuze maakt: 1. Wil je facturen opmaken en versturen? Vaak kunnen boekhoudpakketten uitgebreid worden met een speciale module voor facturatie, waarmee je facturen opmaakt en verstuurt. 2. Krijg je te maken met vreemde valuta? Als je zaken doet met het buitenland, dan is een pakket met een vreemde valuta optie een goed idee! 3. Heb je nood aan betalingsherinneringen? Als je regelmatig klanten hebt die laat betalen, dan kies je best voor een pakket waarmee je automatische herinneringen opstelt en verzendt. Zodra je een antwoord hebt op bovenstaande vragen ga je op zoek naar de verschillende opties. Besteed hierbij aandacht aan reviews van anderen, en houd rekening met de prijs. Goedkoop is niet altijd beter, vooral de kwaliteit van het pakket is belangrijk - zeker als je efficiëntie binnen je bedrijf hoog in het vaandel draagt!

Verschillende boekhoudpakketten uitproberen

Het grote aanbod aan verschillende boekhoudpakketten maakt het niet altijd gemakkelijk om te kiezen, en een goede vergelijking maken is dan ook noodzakelijk. Als je er echter nog altijd niet uit bent welk programma het best bij jou past, bieden sommige aanbieders gelukkig een gratis proefversie aan. Zo test je eerst de software en naderhand beslis je of het de beste keuze is. Over een degelijk boekhoudpakket beschikken is immers van groot belang voor de groei van je onderneming!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products