Boekhouding via Excel met deze programma’s

Een boekhouding in Excel maken en bijhouden klinkt misschien gek, maar het is een van de gemakkelijkste en meest uitgebreide gratis vormen van boekhouden. Er zijn diverse programma’s op de markt die je toelaten om via Excel te werken. Gebruik de filters om aan te geven wat je zoekt en begin gelijk met boekhouden in Excel!

#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
35+ jaar ervaring
Gratis ondersteuning
Vanaf € 15.- per maand
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
No hands accounting
Verbind al je software
Met gratis mobiele app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Online factureren
Herinneren en aanmanen
Btw-aangifte
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Supermakkelijk
Boekhouden wordt leuk!
Start GRATIS
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Gratis boekhouding in Excel: alle informatie op een rij

Boekhouden in Excel is een populaire manier onder KMO’s een gratis boekhouding te voeren. Dat heeft enkele duidelijke redenen: een Office-pakket is zo goed als onmisbaar voor een ondernemer. Dat betekent dan ook dat een spreadsheetprogramma als Excel reeds aanwezig is in jouw bedrijf. Op het internet zijn er heel wat gratis sjablonen te vinden die je in staat stellen een boekhouding met Excel te voeren. Concreet zoek je dus een gratis boekhoudprogramma in Excel online op en je gaat meteen aan de slag. Als je iets terug hebt gevonden dat past bij jouw organisatie hoef je zelf niet veel meer te doen dan invullen op de juiste locaties. Makkelijk zat dus.

Voor wie is boekhouden in Excel geschikt?

Het spreekt voor zich dat een multinational wel gebruik zal maken van een betalend programma met heel wat opties. Als kleine KMO’er heb je wellicht geen nood aan al die opties. Bovendien is het als starter of kleine onderneming allemaal al duur genoeg. Een boekhouding in Excel is dan ook een dankbaar alternatief voor een betalend programma. Het is vrij simpel in gebruik, het is volkomen gratis en bovendien leer je al doende heel wat over boekhouden. Kennis die hoe dan ook van pas zal komen.

Doe jij je boekhouding in Excel?

De voordelen van boekhouden in Excel

Een gratis boekhoudprogramma in Excel biedt een aantal duidelijke voordelen. Zo is het in de eerste plaats bijzonder handig dat het programma op de pc aanwezig staat. Daarnaast vind je, zoals we al even aanhaalden, op internet tal van sjablonen terug die meteen inzetbaar zijn in jouw onderneming. De instapkosten zijn volledig onbestaande en een boekhouding in Excel is op elk systeem te gebruiken. Of je nu werkt met Windows, Linux of Apple maakt eigenlijk helemaal niet uit. Dankzij de geavanceerde mogelijkheden heb je bovendien de touwtjes volledig in handen wanneer je als gratis boekhoudprogramma Excel gebruikt. Je richt jouw administratie volledig in naar wens en een dergelijk programma biedt meegroeimogelijkheden met jouw onderneming. Meegroeimogelijkheden die bij heel wat alternatieven naast boekhouding in Excel ontbreken.

Alternatieven

Een gratis boekhoudprogramma in Excel toch niets voor jou? Dan zijn er wel redelijk wat alternatieven op de markt. Zo zijn er gratis boekhoudprogramma’s terug te vinden, maar ben je misschien nog het beste af met online boekhoudsoftware. Via online boekhoudsoftware zet je snel en eenvoudig je boekhouding op en bovendien heb je op deze manier je boekhouding altijd bij de hand. Een laatste alternatief is uiteraard een betalende variant. Hier is het geen slecht idee de gratis proefmaand bij enkele programma’s uit te proberen tot je de juiste fit hebt.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products