Facturatie software voor efficiënter factureren

Factureren is een van de belangrijkste zaken binnen de bedrijfsvoering, en verdient dan ook een doelgerichte aanpak. Zeker in een wereld waar de rol van het internet bij allerlei bedrijfsprocessen steeds groter wordt, raken programma's zoals Word en Excel steeds vaker op de achtergrond. Een goed online facturatie programma is dan ook de volgende stap in de richting van efficiëntere en doeltreffende facturatie. Als je op zoek bent naar het beste factuur programma voor jouw bedrijf, dan volstaan de handige filters om snel de beste optie te vinden!

Voor mkb en zzp
Gratis ondersteuning
Voor €10,- per maand!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Bespaar tijd
Koppel met boekhouding
Flexibele software
Proefperiode
41 dagen
Meer informatie
Koppel je boekhouding
Factureer in huisstijl
van uur tot factuur
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Boekhouden en CRM in 1
Schrijf uren online
Meest gekozen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Snel en gemakkelijk
Juridisch geborgd
Volledige service
Proefperiode
7 dagen
Meer informatie
#1 Facturatieprogramma
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren
Proefperiode
15 maanden
Prijs
 Gratis
Ga naar website
Meer informatie
Super makkelijk
Factuur in huisstijl
Super Handige App!
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

De voordelen van facturatie software

Er zijn ontelbaar veel soorten facturatieprogramma's die het grootste deel van het administratieve werk overnemen. Hiermee maak je snel en gemakkelijk een factuur op, waarvoor je slechts een lage prijs betaalt in vergelijking met de voordelen die het biedt. Meestal kunnen de bijkomende processen geautomatiseerd worden waardoor je niet steeds opnieuw dezelfde taken moet uitvoeren, zoals het opstellen van abonnementsfacturen, betalingsherinneringen doorsturen, offertes maken, enzovoort. De voordelen van een facturatie programma gaan echter nog verder in vergelijking met traditionele facturatiemethodes: 1. Niet langer printen op papier 2. Je doet eenvoudig zelf de btw-aangifte, of je dient een bestand in bij de boekhouder 3. Je hebt een overzicht van de klanten die nog niet of wel al betaald hebben 4. Betalingen komen veel sneller binnen, gewoon omdat klanten eenvoudiger kunnen betalen

Tijd besparen met facturatie software

Daar blijven de voordelen echter niet bij. Facturatie software biedt ook het voordeel dat de hele bedrijfsvoering simpelweg efficiënter verloopt, onder andere doordat facturen sneller verstuurd en dus betaald worden. Met dergelijke software zet je een link naar PayPal of iDEAL op de factuur, waarop de klant moet klikken om de betaling uit te voeren. Als klanten niet betalen, kun je zelfs een betalingsherinnering laten automatiseren zodat je daar zelf niet aan hoeft te denken. Ideaal wanneer je als ondernemer tijd en energie wil besparen voor andere zaken!

Bespaar veel tijd met facturatie software

Dé oplossing voor webshops

Webwinkels worden steeds vaker gebruikt om extra inkomen te verwerven, en bereiken dankzij het internet een heel groot publiek. Facturatie software speelt natuurlijk in op die groeiende populariteit. Voor kleine bedrijven is het dan wel nog mogelijk om manuele facturen op te stellen; grote en groeiende bedrijven maken best gebruik van een online programma om meer overzicht te hebben. Facturatie software en webshops worden dan ook vaak aan elkaar gekoppeld zodat facturen automatisch naar klanten verstuurd kunnen worden.

Hoe stel je een goede factuur op met facturatie software?

Een factuur maken lijkt dan wel een simpele opdracht, in de praktijk is het niet altijd even eenvoudig. Als ondernemer ontvang je in veel gevallen heel wat rekeningen, krijg je te maken met betalingsherinneringen, moet je regelmatig facturen sturen (misschien ook naar het buitenland), enzovoort. Een factuur is nog maar het begin van alles, maar verdient het wel om overzichtelijk te zijn en eenvoudig beheerd te kunnen worden. En dat is precies waar een factuur programma voor zorgt. Dergelijke software geven daarbij vaak gratis templates uit, waarmee je eenmalig een factuur opbouwt om die dan in de toekomst te gebruiken. De opmaak van de factuur is hierdoor professioneler en voldoet aan alle wettelijke richtlijnen. Facturen kunnen op diverse manieren verstuurd worden: of het nu is als pdf-bestand of in de vorm van een URL (zogenaamde e-invoices), niets is onmogelijk met een facturatieprogramma. Ook het maken van offertes, vreemde valuta omrekenen en herinneringen sturen naar klanten behoren tot de mogelijkheden.

De wettelijke eisen van een factuur

Net zoals een gewone factuur moet een digitale factuur uit factuur software voldoen aan bepaalde regels. Eenmaal je een product of dienst aan een klant hebt verkocht moet je de factuur opstellen, en daarbij is vooral een professionele lay-out en betrouwbare feel belangrijk. Daarbovenop moet het vermeldde bedrag duidelijk zijn, alsook de betalingsmogelijkheden. Tenslotte moet een digitale factuur natuurlijk ook nog aan dezelfde vereisten voldoen als een gewone, papieren factuur: 1. De factuur moet alle wettelijk verplichte onderdelen omvatten 2. De factuur moet authentiek zijn (verstuurd door de afzender) en integer (onveranderd). Kleine ondernemingen kunnen ervoor verschillende documenten vergelijken, terwijl grotere bedrijven gebruik kunnen maken van een e-mailhandtekening. 3. De factuur moet gecontroleerd kunnen worden in de vorm van versturing. In het geval van digitale facturen gebeurt dit dus digitaal - en dat bewijst nogmaals het voordeel van een facturatie programma.

Het beste voor jouw bedrijf

De groeiende rol van het internet bij bedrijfsprocessen brengt natuurlijk ook een enorm aanbod factuur software met zich mee. Om meer overzicht te krijgen op het uitgebreide gamma aan facturatie programma's is een duidelijke vergelijking dan ook belangrijk. Geen enkele software is hetzelfde, en de prijs varieert dan ook enorm afhankelijk van je keuze. Goed op voorhand bepalen wat je allemaal zoekt in een dergelijk programma en welke prijs je bereid bent ervoor te betalen is van essentieel belang om geen miskoop te doen en het beste uit de software te halen. Het zou zonde zijn van het geld dat je besteedt aan een programma dat niet volledig aan je verwachtingen voldoet! Dankzij de filters kun je specifiek zoeken naar het factuur programma dat de beste oplossingen biedt in jouw situatie, en kun je ervan uitgaan dat de software de administratie zoveel eenvoudiger zal maken.

Uitproberen loont zich

Vaak hanteren aanbieders van factuur software een proefpakket, waardoor je als ondernemer eerst het programma kunt uitproberen. Hierdoor besteed je geen geld aan iets waarvan je niet zeker bent dat het de beste optie is, en kun je naderhand nog altijd kiezen voor een alternatief. De keuze voor een degelijk facturatie programma is er trouwens geen eenvoudige door het enorme aanbod, maar het is de zoektocht wel waard als je je bedrijf wil doen groeien en succesvol wil worden!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products