Een webshop maken biedt je bedrijf nieuwe kansen

Geen enkel middel is zo efficiënt voor de verkoop van een breed gamma aan producten via het internet dan een online webwinkel. Steeds meer bedrijven integreren een webshop in hun bedrijfsvoering, juist omdat het internet toegang geeft tot een enorm publiek. En daar wil jij natuurlijk van profiteren. Dankzij de filters vind je in een ogenblik de beste webshop software voor jouw bedrijf. Maar wat is een webshop precies? En wat heeft het te bieden?

Responsive designs
Rapportages
Voorraadbeheer
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
3 maanden gratis!
Drag and drop
Inclusief domeinnaam
Proefperiode
3 maanden
Meer informatie
Persoonlijke support
Geschikt voor iedereen
Scherpe tarieven
Proefperiode
onbekend
Meer informatie

TheShopbuilders

SEO-vriendelijk
Voordelig en compleet
Als beste beoordeeld
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 6,95  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Afosto

Perfecte SEO Structuur
Razendsnel & Veilig
Schaalbaar en Flexibel
Proefperiode
30 dagen
Prijs
€ 199,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

Sana Commerce

100%Microsoft Dynamics
100%SAP
>10 jaar ervaring
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  per maand
Meer informatie
Meer informatie

CCV Shop

Eenvoudig in gebruik
Alles in één oplossing
Lage opstartkosten
Proefperiode
onbeperkt
Prijs
€ 24,95  per maand
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Branche
Medewerkers
Doelgroep
Design
Assortiment
Marketing
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Het nut van een webshop in de bedrijfswereld

Een webshop bouwen is eigenlijk een online, digitale winkel bouwen waar je producten uitstalt en diensten aanbiedt, die consumenten dan kunnen kopen. Een webshop wordt ook wel een webwinkel, online winkel, internetwinkel of e-commerce website genoemd, en biedt zowel de ondernemers als de klant heel wat voordelen. Daarbij kun je er reeds gebruik van maken zonder over al te veel specifieke technische kennis te moeten beschikken! Laat deze interessante afzetmarkt dus vooral niet aan jou voorbijgaan.

Een webwinkel maken zonder nood aan specifieke kennis

Programma's zoals Wordpress verlenen zich dan wel goed om websites en een webshops mee te bouwen, er is vaak specifieke programmeerkennis voor nodig. Die tijd is echter voorbij, en nu kunnen niet enkel de programmeurs een graantje meepikken van de voordelen van een webwinkel. Er is immers software beschikbaar die alle technische aspecten van het bouwen van een webwinkel overneemt van de ondernemer, zodat deze zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Dergelijke online programma's voor zelf webshop maken zijn beschikbaar bij verschillende aanbieders en werken volledig online, waarop je als gebruiker inlogt en de webshop opzet. Een paar klikken volstaan om de lay-out van de webwinkel te veranderen met passende afbeeldingen en kleuren. Ook het toevoegen van producten of diensten vraagt niet veel werk, waarna je de website online zet en zichtbaar maakt voor klanten!

Voordelen van een webshop voor ondernemer en klant

Een webwinkel bouwen biedt enkele voordelen in vergelijking met een echte winkel die voor elke ondernemer interessant zijn: 1. Een groter bereik dankzij zelf webshop maken: Met een webshop bereik je veel meer mensen dan via een gewone winkel. Men heeft enkel een internetverbinding nodig om op je webwinkel te geraken en producten te kopen! 2. De online winkel is altijd open: Niets is vervelender voor bezoekers dan voor een gesloten winkeldeur staan. Dat is bij een webshop geen issue. Klanten kunnen overal en altijd producten en diensten kopen. 3. Er is geen wachtrij: In de rij staan wachten is nog zoiets vervelend, maar daar is bij een webwinkel geen sprake van. Na het kiezen van de producten kan de klant meteen afrekenen, en dus heel wat tijd besparen. 4. Klanten kunnen gewoon thuis bestellingen plaatsen: Online shoppen biedt het voordeel dat klanten de deur niet uit moeten. Het enige wat ze nodig hebben is een computer en toegang tot het internet om een aankoop te kunnen doen. 5. Je bespaart op maandelijkse kosten dankzij zelf webshop maken: Een echte, fysieke winkel hebben gaat gepaard met kosten voor onder meer het pand en personeel. Bij een virtuele webwinkel bouwen zijn dergelijke zaken echter niet nodig.

Webshop maken? Kies de software die past bij jou

Verschillende software om zelf webshop te maken

Er zijn heel wat diverse aanbieders voor software waarmee een webwinkel bouwen eenvoudig is, met elk hun eigen specifieke extra mogelijkheden. Zo kun je bij elke bestelling van een klant een automatisch ticket laten aanmaken, en de bestelling doorgeven aan leveringsdiensten zoals DHL. Daarbij kan er gevarieerd worden binnen bepaalde producten, zodat je bijvoorbeeld kledij aanbiedt in verschillende maten. Deze zogenaamde plug-ins maken de ervaring met je webshop veel beter, waardoor je dus nog efficiënter zaken doet!

Een webshop bouwen met de juiste software - gratis of betalend

Een webwinkel bouwen met een online programma gebeurt meestal in een standaard template. Als je echter liever je eigen lay-out wil kiezen dan kan dat natuurlijk ook. Zo rust je je webwinkel uit met een authentieke uitstraling met behulp van de online editors. Hiermee pas je onder andere de indeling van de webshop aan, maar ook de kleuren en het logo. Zo bouw je je eigen online uitstraling op. Bij dergelijke software kies je tussen diverse templates met slechts een paar klikken, waarbij je kunt kiezen tussen gratis exemplaren of premium, betalende templates. Voor deze laatste betaal je dan ofwel éénmalig een vast bedrag, of je wordt maandelijks een klein bedrag aangerekend. Hoe dan ook is wat je ervoor terugkrijgt die prijs méér dan waard: een volledig naar wens aan te passen, moderne en interactieve webwinkel met een verrassende lay-out.

Software kosteloos uitproberen

Een webshop maken is dan wel veel eenvoudiger dankzij deze software, als ondernemer wil je natuurlijk eerst te weten komen of het wel iets voor jou is, en of je ermee uit de voeten kunt. Aanbieders geven je dan ook de kans hun online programma gratis uit te proberen, zodat je daarna nog altijd kunt kiezen of je het gebruikt voor je webshop maken. Dit is interessant aangezien er geen kosten aan verbonden zijn, en je dus geen enkel risico loopt.

De beste software voor je webwinkel kiezen

De zoektocht naar de perfecte software voor een webshop bouwen is geen gemakkelijke, juist door het uitgebreide aanbod aan verschillende software. De keuze die je maakt, bepaalt immers grotendeels het succes van je online webwinkel, en verdient dan ook de nodige aandacht. Gratis een programma uitproberen voor een webwinkel maken is dan ook de beste manier om zeker te zijn dat aan al je wensen, verwachtingen en vereisten wordt voldaan zodat je geen miskoop begaat. Een webwinkel maken is hoe dan ook een essentiële stap voor elke ondernemer in de huidige bedrijfswereld, en daarvoor gebruik je best de ideale software. Enkel zo groeit je bedrijf, ook online!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products