Social CRM: de integratie van social media

Social CRM is voor een moderne zaak quasi onmisbaar om te implementeren in de CRM-software. Denk er maar even over na: zo goed als iedereen gebruikt wel één of andere vorm van social media. Hier als onderneming niet op inspelen is een karrenvracht aan kansen tot interactie laten liggen. Gebruik de filters op deze pagina om meteen met een goed systeem zelf aan de slag te gaan en de mogelijkheden te ontdekken.

Houd gewerkte uren bij
Registreer al je calls
Werk gemakkelijk samen
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Alles-in-1-oogopslag
Volledig customizable
Vanaf €8 per licentie
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Lead scoring
Auto lead assignment
Visuele sales pipeline
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Vaste lage prijs
Nederlandse helpdesk
Onbeperkte data opslag
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Eenvoudig in gebruik
Flexibel in te richten
Gratis upgrades
Proefperiode
geen
Meer informatie
Onderdeel van ERP
Forecast & dashboards
CRM via de Pocket App
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
Relatie, Offerte, Uren
Facturen & boekhouden
Uitstekende helpdesk
Proefperiode
15 maanden
Prijs
 Gratis
Ga naar website
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Relatiebeheer
Agenda & taken
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Wat is social CRM?

Social CRM is in essentie een variant van het aloude en bekende CRM. Het grote verschil zit hem in het feit dat social media een grote rol speelt in de interactie en communicatie met de klant. Die communicatie moet je overigens niet zien als informatie de wereld in sturen. blog-social-crmEen geslaagde integratie van social media gaat veel verder dan dat. Je houdt daadwerkelijk een gesprek met klanten en prospecten en bouwt op deze manier een hechte relatie op. Een relatie gebaseerd op dialoog en niet, zoals bij traditionele CRM software, een monoloog.

Hoe gaat dat in zijn werk?

In de eerste plaats brengt het systeem structuur aan in de interactie met de klanten. Naast alle traditionele verkeer als mail en telefoon worden ook interacties op social media bijgehouden en aan analyse onderworpen. Daarnaast gebruik je het systeem om te scannen naar vermeldingen van jouw onderneming op social media. Zo reageer je op gesprekken tussen mensen over jouw bedrijf. Wat een goed social CRM pakket ook doet is de mogelijkheid bieden gesprekken met klanten te automatiseren met chatbots. Zo bied je de klant een snel antwoord op veelgestelde vragen en kunnen de werknemers zich richten op complexere problemen.

De voordelen van social CRM

Het gebruik van social CRM heeft enkele significante voordelen: - De mogelijkheid om direct te reageren op klantvragen. - Het persoonlijk benaderen van klanten, met als resultaat: klantenbinding. - Geen monoloog, maar een direct gesprek met de klant. - Scannen op vermeldingen van jouw onderneming. Zo kom je pas echt te weten wat mensen van jouw bedrijf denken. - De optie om gerichte marketingcampagnes op te zetten. - Rechtstreeks benaderen van klanten.

Interessant voor iedere onderneming

Door te luisteren naar wat mensen je vertellen pas je een dienst of product aan. Door de conversatie open en bloot aan te gaan weten weer nieuwe prospecten over het bestaan van jouw bedrijf. Social CRM op een goede manier gedaan is onbetaalbaar qua toegevoegde waarde voor elke onderneming.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products