Open source ERP software als alternatief voor Closed ERP

Een open source ERP (Enterprise Resource Planning) is een computerprogramma of software waarmee je binnen je bedrijf bepaalde processen ondersteunt, zoals administratie. Doorgaans bestaat een open ERP uit verschillende kleinere modules met elk hun eigen specifieke taak. Zo wordt dergelijke software gebruikt om de administratie te doen of beschikbare producten bij te houden. Een open source ERP is een ideaal alternatief voor de traditionele ERP, aangezien je bedrijf er nog gemakkelijker gebruik van maakt. Door middel van de filters vind je het beste programma voor jouw situatie!

Voor iedere branche
>11.000 klanten
Eén totaaloplossing
Proefperiode
onbekend
Meer informatie
1 centrale database
Branche specifiek
Hogere productiviteit
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie

King Software

Gebruiksvriendelijk
Compleet
Goede begeleiding
Proefperiode
onbekend
Prijs
 Op aanvraag
Meer informatie
Meer informatie

Microsign Bedrijfssoftware

Alles-in-één software
Flexibel
Gebruiksvriendelijk
Proefperiode
onbekend
Prijs
€ 0,00  eenmalig
Meer informatie
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Waarom een open source ERP?

Open source werd vooral eind jaren 90 toegepast in bedrijven, en baseert zich op het openbaar maken van de broncode van de software. Hierdoor kan iedereen een bijdrage leveren aan de evolutie van de software, en is het dus de ideale efficiënte, maar ook bereikbare software. Tegenwoordig bestaan er ontelbare types open source ERP-programma's. Als je je bedrijf in goede banen wilt leiden en processen wilt vereenvoudigen, dan is een open source ERP essentieel!

Een open ERP is vernieuwend: de grootste voordelen

Als ondernemer is het gebruik van een open source erg interessant, aangezien het om een moderne trend gaat die, in combinatie met ERP software, de onderneming veel efficiënter maakt. Open source ERP software biedt ontelbare voordelen:

Geen kosten aan verbonden

Als bedrijf maak je gebruik van een dergelijke open ERP, waarbij zowel medewerkers als oversten toegang hebben tot de dienst. Er worden immers geen kosten aangerekend voor licentie of andere zaken.

Dit zijn de grootste voorden van open source ERP

Gebaseerd op een open standard

Een open source ERP software is relatief eenvoudig te implementeren met verschillende programma's (waaronder document management software of business intelligence). En dat biedt vooral voor grote bedrijven met veel software een voorsprong. Daarbij liggen de kosten hiervoor heel wat lager dan bij de meeste commerciële pakketten.

Onderhoud uitvoeren in eigen beheer

Als je onderneming beschikt over een ICT-afdeling, dan doe je bij de meeste open source ERP's gemakkelijk zelf het onderhoud. En zelfs als je beroep moet doen op een expert om eventuele problemen op te lossen vraagt dit helemaal niet veel tijd!

Lock-in situaties vermijden

ICT-specialisten zitten liever niet vast aan één enkele leverancier voor hun belangrijkste applicatie. Dit is een situatie die ook wel lock-in wordt genoemd. Dankzij een open source ERP software is dit niet zo, waardoor je dus meer vrijheid hebt!

Open source programma's vergelijken

Het grote aanbod aan verschillende open source erg software maakt het niet altijd gemakkelijk voor bedrijven en zelfstandigen om de juiste eruit te kiezen. Open ERP biedt heel wat voordelen voor de efficiëntie binnen de onderneming, en dat is een zoektocht natuurlijk waard. Voor een duidelijk overzicht op de unieke eigenschappen van elke software is een vergelijking, belangrijk. Het gaat immers om bedrijfsprocessen die de toekomst van je onderneming verzekeren, en dat verdient professionele software!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products