Eenvoudig een offerte maken met factuur software

Een potentiële klant is geïnteresseerd in je diensten en je mag een offerte maken. Maar hoe doe je dat eenvoudig en snel? Dan heb je factuur software met een offerte functie nodig. Met de offerte functie kun je namelijk in een handomdraai een offerte maken en vervolgens omzetten naar een factuur bij akkoord. Zo bespaar je dus enorm veel tijd. Filter hieronder op de functie “Offerte maken” om de beste factuur- en offerte software te vinden.

Bespaar tijd
Koppel je boekhouding
Flexibele software
Proefperiode
41 dagen
Meer informatie
Koppel je boekhouding
Factureer in huisstijl
van uur tot factuur
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Voor mkb en zzp
Gratis ondersteuning
Voor €10,- per maand!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Super makkelijk
Factuur in huisstijl
Super Handige App!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Facturatieprogramma
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren
Proefperiode
15 maanden
Prijs
 Gratis
Ga naar website
Meer informatie
Boekhouden en CRM in 1
Schrijf uren online
Meest gekozen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Snel en gemakkelijk
Juridisch geborgd
Volledige service
Proefperiode
7 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Waarom deze software gebruiken als offerteprogramma?

Door een factuurprogramma te kiezen met een offerte functie, sla je twee vliegen in één klap. Je kunt hiermee eenvoudig zowel facturen als offertes aanmaken. Maar dat is niet het enige voordeel. Hieronder vind je alle voordelen op een rij.

Bespaar tijd en voorkom invoerfouten

Stel je hebt een klant die graag een offerte wil ontvangen. Wanneer je deze met factuur software maakt en de klant is akkoord, dan kun je de offerte met een paar 

klikken omzetten in een factuur. Kortom, je hoeft niet opnieuw alle gegevens over te typen. Zo wordt de kans op fouten door het handmatig overnemen van bedragen en gegevens verkleind. Dit bespaart tijd en je hebt sneller je geld binnen doordat je sneller een factuur kunt sturen.

Een professionele en consistente uitstraling

De meeste factuur- en offerte programma's bieden standaard factuur- en offerte templates aan. Vaak kun je deze ook nog volledig stylen naar jouw huisstijl en logo. Daarmee ben je verzekerd van uniformiteit in opmaak en een zakelijke en professionele uitstraling van je documenten.

Hou overzicht over je offertes en facturen

Je zou er ook voor kunnen kiezen om offertes te maken met Word of Excel. Maar wanneer je meerdere offertes en facturen per week verstuurt, ben je al snel het overzicht kwijt. Wat heb wanneer je verstuurt? En welke offertes moet je wanneer nabellen? Door gebruik te maken van online offerte systeem heb je dit overzicht altijd en overal online beschikbaar.

Gemak voor de klant: online offerte accepteren

Voordat er van een offerte een factuur gemaakt kan worden, moet deze natuurlijk eerst geaccepteerd worden door de klant. Dit kan tegenwoordig online in plaats van via de post of per telefoon. Factuur software biedt de mogelijkheid om offertes online te versturen. De klant heeft dan ook de optie om met één druk op de knop online de offerte te accepteren. Hiermee is de drempel nog kleiner om de offerte te accepteren en verhoog je de conversie van offerte naar factuur.

Hoe kies je de beste factuur- en offerte software?

Hoe vind je nou het offertesysteem dat bij je past? We zetten hieronder een aantal vragen op een rij die je jezelf kunt stellen om een goed offerteprogramma te vinden.

  • Wil ik offertes om kunnen zetten in facturen? Of misschien is het beter om te vragen, wil ik tijd besparen? Met deze handige functie bespaar je aanzienlijk tijd bij het maken en versturen van facturen.
  • In hoeverre wil ik mijn facturen en offertes kunnen opmaken? Vind je de opmaak en uitstraling van de offertes erg belangrijk? Bekijk dan goed in hoeverre je de offertes kunt stijlen met het programma. De ene aanbieder biedt alleen een aantal standaard templates aan (waarbij je meestal wel je eigen logo kan toevoegen) en bij andere aanbieders kun je een volledig eigen design hanteren. Tip: Vraag de support van de software aanbieder eventueel of dit laatste mogelijk is. Vaak willen ze je hierbij wel helpen, mocht het niet standaard in het systeem zitten.
  • Hoeveel facturen en offertes wil ik per maand sturen? Stuur je veel facturen en offertes? Hou er dan bij sommige aanbieders rekening mee dat er een limiet op het aantal te versturen facturen zit. Wil je meer facturen versturen, dan moet je soms extra betalen.
  • Ben ik veel onderweg? Als je veel onderweg bent dan kan het heel handig zijn om offerte software te kiezen die een mobiele app beschikbaar heeft. Hiermee kun je eenvoudig offertes en facturen versturen met je smartphone of tablet.
  • Doe ik veel zaken met de overheid? Vanaf 1 juli 2017 begint de overheid langzaam met het verplicht stellen van e-factureren met overheidsinstellingen. Doe je vaak zaken met de overheid? Dan is het handig om een factuurprogramma te gebruiken dat UBL ready is. Factureren gaat dan veel sneller en eenvoudiger, waardoor je veel tijd bespaart.

Heb je deze vragen goed kunnen beantwoorden? Gebruik dan de filters om een selectie te maken die bij jouw wensen past. Vervolgens kun je bij de aanbieders uit deze shortlist een proefaccount aanmaken. Bij de meeste aanbieders mag je namelijk de software 30 dagen gratis proberen. Zo ervaar je namelijk de gebruiksvriendelijkheid en support van de aanbieder. Na een paar aanbieders te hebben getest, kun je een goede afweging maken tussen mogelijkheden van de software, de service van de aanbieder en de prijs. Op deze manier vind je altijd de offerte software die bij je past!

Offerte maken met factuur software: waarom niet?

Kortom, het maken van offertes in een factuurprogramma met een offerte functie zorgt voor orde in de administratie, geeft overzicht en scheelt daardoor tijd en geld. Een offerte maken en versturen doe je dan in een handomdraai. Laat die potentiële klanten maar komen!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products