Gratis boekhoudsoftware? Vind de beste fit voor jouw boekhouding

Op zoek naar gratis boekhoudsoftware? Een programma dat jou kan helpen de boekhouding bij te houden en op orde te krijgen zonder fortuinen uit te geven? Dan hebben we hier een aantal aanbieders voor je op een rij gezet. Door gebruik te maken van de filters vind je binnen mum van tijd de gratis administratie software dat perfect bij je past. De volgende stap? Gewoon starten met gratis boekhouden!

#1 Boekhoudsoftware
Belastingdienst Erkend
Helpdesk, Cursus & App
Proefperiode
15 maanden
Meer informatie
35+ jaar ervaring
Gratis ondersteuning
Vanaf € 15.- per maand
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Gebruiksvriendelijk
Uitstekende helpdesk
Met bankkoppeling
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Online factureren
Herinneren en aanmanen
Btw-aangifte
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
4x als beste getest
iOS & Android App
Telefonische Helpdesk
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
No hands accounting
Verbind al je software
Met gratis mobiele app
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Supermakkelijk
Boekhouden wordt leuk!
Start GRATIS
Proefperiode
1 maand
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Hoe boekhouden?
BTW-aangifte
Bankmutaties
Inkomsten & uitgaven
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Het belang van administratie software

Als ondernemer is het natuurlijk belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van hoe je zaak ervoor staat. Waar dat in vroegere tijden vooral betekende alles aan de boekhouder doorgeven en wachten op het resultaat hoeft dat vandaag de dag niet meer. Aan de hand van gratis administratie software houd je niet alleen zelf de grote lijnen van de boekhouding bij, maar automatiseer je ook heel wat administratieve taken. Om maar een kleine greep uit de mogelijkheden te geven: inkoop- en verkoopfacturen registreren, een uurregister bijhouden en zo gaat het nog wel even door. Een boekhoudpakket is dan ook in de eerste plaats een programma dat jou heel wat tijd bespaart

Geen kosten meer met gratis boekhoudsoftware

Waarom gratis administratie software?

In de eerste plaats kies je voor gratis boekhoudsoftware omdat het geen geld kost. Een groot deel van de ondernemers is van mening dat boekhouding te veel tijd en geld kost. Door een dergelijk boekhoudpakket te gebruiken bespaar je zowel tijd als geld. Bovendien zijn deze gratis alternatieven vaker wel dan niet bijzonder gebruiksvriendelijk. Vaak hoef je niet eens iets te installeren wat ook betekent dat je, zonder jezelf aan iets vast te hangen, kunt blijven uitproberen. Ten slotte valt het ook op te merken dat je als KMO’er vaak gewoon niet veel bent met de betalende pakketten die grote ondernemingen gebruiken. Daarvoor is de schaal waarop je werkt gewoon te klein en betalen voor iets waar je de helft niet van gebruikt? Dat is gekkenwerk.

 

Het verschil met betalende software

Het spreekt voor zich dat gratis administratie software niet exact hetzelfde is als betalende. Uiteindelijk komen alle nadelen van de gratis variant op hetzelfde principe neer: de opties zijn beperkter. Dat betekent dat je aan de hand van een gratis boekhoudpakket alle basisfuncties gebruikt, maar je wel zult moeten betalen om iets diepgaander te gaan. Als je bedrijf groeit, je meer opties nodig hebt of tegen problemen aanloopt, valt het gratis gedeelte weg. Het is dus hoe dan ook een persoonlijke afweging die je zult moeten maken: in hoeverre heb je de betalende delen van de software nodig?

Verschillende types kosteloze boekhoudsoftware

Er zijn drie grote varianten binnen de sector van de gratis boekhoudsoftware. We zetten ze even op een rij. - Echt gratis: Een echt gratis pakket heeft geen addertjes onder het gras. Wat wel klopt, is dat het meer tijd vergt, meer boekhoudkundige kennis vereist en ook relatief beperkte opties heeft. - Freemium: Een freemium-programma is een gratis boekhoudsoftware dat duidelijke beperkingen in de werking heeft, bijvoorbeeld een maximum aantal boekingen. Meer dan dat? Dat dien je bij te betalen. - Gratis uitproberen: Ten slotte zijn het heel wat boekhoudpakketten op de markt die de eerste maand gratis zijn. Handig om eens uit te proberen en het verschil met een volledig gratis versie te merken.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products