Het belang van een factuur maken voor de efficiëntie van jouw bedrijf

Geen enkel bedrijf zou goed kunnen functioneren zonder facturen, en als ondernemer is het dan ook belangrijk hier de nodige aandacht aan te besteden. Facturatie maakt de verkoop en aankoop van goederen en diensten mogelijk, en met de steeds groeiende rol van het internet is digitaal facturen maken dan ook de trend. De beste facturatie software voor jouw bedrijf vind je dan ook snel door middel van relevante filters.

Bespaar tijd
Koppel je boekhouding
Flexibele software
Proefperiode
41 dagen
Meer informatie
Koppel je boekhouding
Factureer in huisstijl
van uur tot factuur
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Voor mkb en zzp
Gratis ondersteuning
Voor €10,- per maand!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Super makkelijk
Factuur in huisstijl
Super Handige App!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Facturatieprogramma
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren
Proefperiode
15 maanden
Prijs
 Gratis
Ga naar website
Meer informatie
Boekhouden en CRM in 1
Schrijf uren online
Meest gekozen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Snel en gemakkelijk
Juridisch geborgd
Volledige service
Proefperiode
7 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Een digitale factuur maken, de nieuwste trend

Digitaal een factuur opstellen is de nieuwste trend, en maakt het nog eenvoudiger om klanten facturen te sturen. De facturatie software geeft je de mogelijkheid om dergelijke documenten sneller te verwerken, waardoor klanten sneller gaan betalen. En dat is nu eenmaal essentieel om te groeien als bedrijf. Wat moet je allemaal vermelden bij een factuur opmaken? 1. Je eigen BTW-nummer 2. Je nummer waarmee je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel 3. Het nummer van de factuur 4. De datum van facturatie 5. Naam en adres van je onderneming 6. Naam en adres van de gefactureerde 7. De leveringsdatum van het goed of de dienst 8. De hoeveelheid geleverde goederen 9. De grootte en soort geleverde diensten 10. De prijs per eenheid, exclusief BTW 11. Eventuele kortingen die je hebt berekend 12. Het BTW-tarief dat van toepassing is 13. De vergoeding 14. In geval van vooruitbetaling: de betalingsdatum 15. Het BTW-bedrag

Een online factuur maken met facturatie software

Digitaal een factuur opstellen is de huidige, meest gebruikte manier van factureren, aangezien het voor slechts een paar euro per maand kan. De prijs die je betaalt voor dergelijke software hangt af van hoeveel facturen je stuurt, maar die extra kosten worden goedgemaakt door de tijdsbesparing die het je oplevert. Facturen worden door eenvoudige koppelingen verwerkt in de boekhouding, en door middel van een betaallink betaalt de klant sneller en veilig. Je probeert een facturatie programma van tevoren gratis uit om zelf te ervaren wat een dergelijke software voor jouw bedrijf kan betekenen.

Een digitale factuur maken is evenwaardig aan een papieren factuur

Online een factuur maken is tegenwoordig even legitiem als een papieren factuur maken, waarmee de overheid de voordelen van het digitaal factureren erkent. Je kunt nu dus zelf kiezen of je een factuur als concreet document verstuurt of als digitaal bestand. Het is echter wel aangeraden om de klant te vragen op welke manier deze de factuur zou willen ontvangen, aangezien een digitale factuur nog altijd moet voldoen aan de vereisten van een gewone, concrete factuur. En daar kan voor gezorgd worden dankzij een digitaal facturatie programma.

Een factuur maken kan heel eenvoudig digitaal

De voordelen van een digitale factuur opmaken

Een factuur maken geeft je de mogelijkheid als bedrijf efficiënter te factureren. De voordelen van deze aanpak reiken echter veel verder: 1. Je moet nooit meer facturen printen en in een map opslaan. Je bespaart dus heel wat ruimte! 2. Facturen zijn gemakkelijker terug te vinden door de afwezigheid van mappen. Je zoekt facturen op basis van een lijst in de software. 3. Je doet helemaal zelf de BTW-aangifte, of je geeft een klein bestand aan je boekhouder, waardoor je geld en tijd bespaart. 4. Je hebt een duidelijk overzicht van alle klanten die al of nog niet hebben betaald. 5. Je verbindt de software eenvoudig met de bank, of je geeft je persoonlijke bankgegevens op. 6. De verstuurde factuur komt direct bij de klant terecht waardoor deze sneller kan betalen. Facturen blijven dankzij de software dus minder lang openstaan.

Waarom een online factuur maken?

Een factuur opmaken met facturatie software kan toegepast worden bij elke onderneming, in welke branche dan ook. Facturen op die manier versturen biedt enkele voordelen, waaronder de aanwezigheid van een directe betaallink waarmee de klant meteen in de betaalomgeving van de bank in kwestie terecht komt. Andere programma's zoals Word of Excel zijn al wat verleden tijd, en het aanbod aan efficiënte facturatie software blijft dan ook steeds groeien. Een online factuur opstellen kost daarbij haast niets, en de voordelen wegen dan ook op tegen de prijs die je ervoor betaalt. Daarnaast automatiseer je veel processen in een handomdraai, waardoor de facturatie nog efficiënter en sneller verloopt. Denk daarbij aan taken zoals offertes maken, abonnementsfacturen opstellen en betalingsherinneringen doorvoeren. Een dergelijke software is zelfs voor kleine bedrijven die niet veel moeten factureren de ideale oplossing om professioneler te werk te gaan en tijd te besparen.

Tijd besparen met online factuur opstellen

Een factuur maken met facturatie software is dè oplossing om snel, efficiënt en overzichtelijk te factureren aan klanten, waardoor deze ook sneller zullen betalen. Tijdbesparing is voor ondernemers een belangrijk aspect, en dankzij automatisering van belangrijke opdrachten wordt dit dan ook veel eenvoudiger. Daarnaast gebeurt de betaling van facturen door klanten in een veilige omgeving, waardoor zowel jijzelf als de klant op beide oren kunnen slapen. En je houdt meer tijd over voor andere zaken die belangrijk zijn voor de groei van jouw bedrijf!

Het belang van online facturen maken voor webwinkels

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een webwinkel om hun producten of diensten aan een groter publiek aan te bieden. Facturatie software speelt bij het succes een belangrijke rol. Een factuur opmaken met de hand is bij kleine bedrijven nog mogelijk, maar een online factuur maken wordt zoveel aantrekkelijker door de mogelijkheid om veilig en snel te betalen. Vaak zijn webshop- en facturatieprogramma's te verbinden, zodat facturen automatisch naar de klant verstuurd worden.

Online een factuur maken: de software nu gratis uitproberen!

Als je nog niet zeker weet of een dergelijk facturatie programma echt iets voor jouw bedrijf is, dan is er gelukkig de mogelijkheid om de software uit te proberen. Dankzij een proefperiode kom je te weten of het programma voldoet aan je vereisten en wensen - want efficiënt kunnen factureren is nu eenmaal essentieel voor de groei en succes van je bedrijf!

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products