Een factuur maken in Excel

Zelf facturen maken en versturen is dan wel een hele bezigheid, het wordt eenvoudiger door het gebruik van een programma zoals Excel, waarmee je zelf de vrijheid hebt met betrekking tot de opstelling van facturen en de verzending. Een factuur Excel is dé eenvoudigste manier om te factureren, en biedt enkele unieke voordelen.

Bespaar tijd
Koppel je boekhouding
Flexibele software
Proefperiode
41 dagen
Meer informatie
Koppel je boekhouding
Factureer in huisstijl
van uur tot factuur
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Voor mkb en zzp
Gratis ondersteuning
Voor €10,- per maand!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Super makkelijk
Factuur in huisstijl
Super Handige App!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Facturatieprogramma
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren
Proefperiode
15 maanden
Prijs
 Gratis
Ga naar website
Meer informatie
Boekhouden en CRM in 1
Schrijf uren online
Meest gekozen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Snel en gemakkelijk
Juridisch geborgd
Volledige service
Proefperiode
7 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

Een facturatieprogramma als Excel: voor wie?

Factureren is vaak een complexe bezigheid, en als ondernemer wil je het jezelf dan ook eenvoudiger maken. Als je nog maar net bent begonnen met factureren en niet zo vaak facturen opmaakt, dan is het overbodig om voor een software te betalen. In dat geval is Excel de ideale oplossing om snel en efficiënt facturen op te stellen en te versturen. En factuur in Excel opstellen is daarbij meestal volledig gratis! Het facturatieprogramma Excel is meestal reeds aanwezig op de computer als je die koopt, en je hoeft dus geen extra kosten te maken om te kunnen factureren. Daarbij weet je precies zelf hoe de factuur maken in Excel gebeurt, en wanneer klanten betalen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de factuur Excel moeten voldoen aan de regelgeving van de belastingdiensten - maar dat weegt niet op tegen de voordelen van facturen maken in Excel!

Een factuur in Excel is goed voor de beginnende ondernemer

De voordelen

1. Een factuur maken in Excel kost weinig, of is zelfs gratis Het facturatieprogramma Excel is aanwezig op de meeste computers. Dat is wel afhankelijk van welk besturingssysteem je gebruikt. 2. Gebruik templates voor een factuur in Excel Bij een factuur in Excel kun je gebruik maken van templates, waardoor je nog sneller facturen kunt opstellen. Deze kan je echter nog altijd naar wens aanpassen! 3. Facturatieprogramma Excel groeit mee mee met de onderneming Hoe meer je met een factuur in Excel leert werken, hoe meer functies je aan het programma kunt toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een herhalende factuur Excel opstellen, zodat die maandelijks automatisch naar klanten wordt verstuurt.

De basis van een goede facturatie

Er zijn dan wel ontelbaar veel aanbieders van facturatieprogramma's, het facturatieprogramma Excel is nog steeds een van de eenvoudigste programma's om efficiënt facturen mee op te stellen, te beheren en te verzenden. Een factuur in Excel opstellen gaat immers zeer snel. Voor kleine ondernemers die niet al te veel kosten willen maken voor dure software, is een factuur maken in Excel dan ook een hele goede oplossing.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products