E-invoicing software vinden en vergelijken

E-invoicing is iets waar je als onderneming in deze moderne tijd niet meer omheen kunt. Een dergelijk facturatieprogramma zorgt niet enkel voor een fikse materiaal- en tijdsbesparing, maar werkt ook een stuk handiger dan de papieren rompslomp van het verleden. Dankzij de handige filters op deze pagina vind je snel en gemakkelijk het perfecte programma voor jouw e-invoice.

Bespaar tijd
Koppel je boekhouding
Flexibele software
Proefperiode
41 dagen
Meer informatie
Koppel je boekhouding
Factureer in huisstijl
van uur tot factuur
Proefperiode
14 dagen
Meer informatie
Voor mkb en zzp
Gratis ondersteuning
Voor €10,- per maand!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Super makkelijk
Factuur in huisstijl
Super Handige App!
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
#1 Facturatieprogramma
GRATIS voor starters
Onbeperkt factureren
Proefperiode
15 maanden
Prijs
 Gratis
Ga naar website
Meer informatie
Boekhouden en CRM in 1
Schrijf uren online
Meest gekozen
Proefperiode
30 dagen
Meer informatie
Snel en gemakkelijk
Juridisch geborgd
Volledige service
Proefperiode
7 dagen
Meer informatie
Appwiki logo

We berekenen nu welke apps het beste bij jou passen.

De Appwiki Score geeft aan hoe goed een app past bij jouw wensen en bedrijf. We passen de altijd score aan op jouw laatste invoer.
Bedrijfsvorm
Branche
Medewerkers
Factuur maken
Administratie
Betaling
Extra functies
Aanvullingen
Jouw vergelijking
0
Vergelijk

E-invoicing: wat is het?

Een e-invoice is in essentie exact hetzelfde als een normale factuur. Het verschil zit hem in het feit dat je bij een e-invoice voluit kiest voor het elektronisch factureren. Een belangrijk onderscheid dat wel dient gemaakt te worden is dat elektronische facturatie niet gelijk staat aan het digitaliseren van een factuur. Bij e-invoicing maak je immers gebruik van facturatie software die heel wat taken uit handen neemt. Digitaliseren is hier slechts een klein onderdeel van en vat zeker en vast niet de enorme impact dat gebruikmaken van deze software kan en zal hebben.

Waarom kiezen voor e-invoices?

Naast de talloze voordelen die elektronische facturatie je als ondernemer biedt, is er nog een duidelijke reden waarom het niet slecht gezien is de overstap te maken. Meer en meer landen zijn immers de stap aan het zetten tot het overschakelen richting e-invoicing en zelfs het verplicht maken van de e-invoice. Het is simpelweg gezegd de manier van factureren van de toekomst die er hoe dan ook zal komen. Daar snel op in spelen heeft dan ook enkel maar voordelen voor jouw bedrijf.

Bespaar geld met e-facturatie

Wat zijn de voordelen?

- Lagere kosten: Papieren facturen verzenden kost geld en dit elimineren betekent kosten besparen. - Overzichtelijk archiveren: Waar je bij papieren facturen boekenkasten vol facturen hebt staan, ligt dat bij een e-invoice anders. Meer dan een facturatieprogramma is er niet nodig. Iets wat niet alleen ruimte bespaart, maar ook het zoekwerk naar een factuur gemakkelijker maakt. - Snelle verwerking: Een papieren factuur kent een hoge verwerkingstijd. Als de klant de factuur wenst te digitaliseren kost dit extra tijd. En dan rekenen we nog de verzendtijd van het papier zelf er niet bij. Een e-invoice daarentegen is meteen beschikbaar en hoeft niet overgetypt te worden. - Gedaan met verwerkingsfouten: Er is geen gevaar op verkeerd bezorgd worden door de postbode of dergelijke ongemakken. Een elektronische factuur komt altijd goed terecht.

Hoe ga je te werk?

Om aan e-invoicing te doen heb je in de eerste plaats een boekhoud- of factuurprogramma nodig. Een gouden tip is om ervoor te zorgen dat jouw programma ook voorzien is van UBL-functionaliteit. Heel wat boekhoudsystemen zijn immers niet in staat om een factuur in pdf-formaat automatisch te verwerken. Door de UBL-functionaliteit te implementeren is dit wel mogelijk wat een gigantische tijdsbesparing oplevert tegenover handmatige invoering. Bovendien wordt het risico op invoer- en verwerkingsfouten er ook een stuk kleiner op.

Appwiki is eenvoudig software kiezen voor:

Dit is Appwiki

Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt.

Appwiki werkt voor jou

Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software. We brengen onze kennis, informatie van leveranciers en data van gebruikers samen, zodat jij eenvoudig een selectie maakt en snel software vindt die bij je past. 

En zo werkt Appwiki

We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen.

Products